E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλος οι Εκδόσεις Λυμπέρη

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Κορωπί...

Τέλος οι Εκδόσεις Λυμπέρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βαθιά κρίση βρίσκεται ο χώρος του περιοδικού Τύπου, με τις εταιρείες του κλάδου να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τη συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης στο Μέσο. Χθες, η διοίκηση της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη γνωστοποίησε στους εργαζομένους τη διακοπή των εργασιών της, πράγμα που δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο, όπου πια μένουν πολύ λίγοι παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευκρινίζεται ότι το θέμα αφορά στον κλάδο των περιοδικών, ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που βρίσκονται στην «ομπρέλα» της εταιρείας (Best FM και V FM), οι ηλεκτρονικές εκδόσεις, καθώς και το 33,3% των Τεχνικών Εκδόσεων παραμένουν στον Αντώνη Λυμπέρη.

Σε ό,τι αφορά τα περιοδικά, οι επιχειρήσεις του κλάδου και, συγκεκριμένα, οι Αττικές Εκδόσεις, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τα περιοδικά «7 μέρες TV» «Hello!» και «ΕΓΩ», ενώ η Δάφνη του Ομίλου Antenna έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τα περιοδικά «Glamour», «Vogue», «Lucky» και «Men’s Health».

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά, μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι του αμερικανικού εκδοτικού Ομίλου Conde Nast, οι οποίοι θα εξετάσουν τα αιτήματα των ελληνικών εκδοτικών συγκροτημάτων, για να πάρουν τους τίτλους. Διευκρινίζεται ότι η θυγατρική των Εκδόσεων Λυμπέρη, που εξέδιδε μεταξύ άλλων και τα εταιρικά περιοδικά On board της Olympic Air και Attica μετονομάστηκε σε Identity και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά υπό καθεστώς νέας ιδιοκτησίας, αφού το μερίδιο του Αντώνη Λυμπέρη έχει μεταβιβαστεί στον συνέταιρο του, Πέτρο Μπουροβίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 70 εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη, από την πλευρά τους, έχουν καταθέσει αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο ενδέχεται να εξεταστεί σήμερα. Σε ό,τι αφορά το μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνται (η εργασία εκεί είναι τετραήμερη) στα περιοδικά του Ομίλου, για τα οποία έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από τρίτους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να απορροφηθούν από τη νέα ιδιοκτήτρια, με προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και θα δουλέψουν με το ίδιο καθεστώς.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη για τη χρήση του 2011, ανήλθε σε 46,1 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. ευρώ το 2010. Η εταιρεία, το 2011, παρουσίασε ζημίες ύψους 4 εκατ. ευρώ, έναντι 261 χιλιάδες ευρώ, επίσης ζημίες το 2010.

Ανάλογη εικόνα εμφάνισε και ο Ομιλος, ο οποίος παρουσίασε πωλήσεις 65,5 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι 75,9 εκατ. ευρώ το 2012. Και ο Ομιλος παρουσίασε ζημίες ύψους 7,4 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι επίσης ζημιών ύψους 2,4 εκατ. ευρώ το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Ομιλο Λυμπέρη περιλαμβάνονται οι εταιρείες Δέσμη Εκδοτική (50%), Τεχνικές Εκδόσεις (33,3%), Three Dee, IT Publications Hellas, Libecom, VFM με (100%), Τεχνική Εκθεσιακή με (33,3%), Mass Courier (20%), Liberis Publications Cyprus, Liberis Publications Bulgaria και Liberis Publications Romania (100%), Liberis Media Group Bulgaria (75%) και Aplha Press (13,2%).

πηγή: naftemporiki.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Χτες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Χτες

Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Χτες

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Χτες

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Χτες

Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Χτες

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Χτες

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Χτες

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.