E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η επιστολή Λυμπέρη στους εργαζομένους του Ομίλου του

Πριν από λίγο

Η επιστολή Λυμπέρη στους εργαζομένους του Ομίλου του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/11/2012 | 16:44

Πριν από λίγη ώρα ο Α. Λυμπέρης έστειλε στους εργαζομένους του ομίλου του την παρακάτω επιστολή, ενημερώνοντάς τους για τον τερματισμό των «Εκδόσεων Λυμπέρη»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με μεγάλη μου συντριβή σας ενημερώνω ότι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος μας "Εκδόσεις Λυμπέρη" αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, εφαρμόζοντας μεγάλες περικοπές και μειώσεις στο κόστος της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα της αγοράς, η οποία ως γνωστόν, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε "ελεύθερη πτώση".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους τελευταίους μήνες εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος εταιρία DELOITTE, το οποίο παρουσίασα προσωπικά με τους συνεργάτες μου στις πιστώτριες Τράπεζες προκειμένου να πειστούν ότι είμαστε βιώσιμοι και να μας στηρίξουν ώστε να ξεπεράσουμε τον "κάβο". Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μας ακόμη και φέτος, στη χειρότερη χρονιά της όλων των εποχών, ακόμη και με μείωση του τζίρου από 93 εκ. ευρώ το 2008 σε 30 εκ . ευρώ το 2012, τη χρονιά που κλείνει, έχει θετικό EBITDA περισσότερο από 1εκ. ευρώ! "Είναι καλή η εταιρία και αξίζει να ζήσει" επέμενε καθ' όλη τη διάρκεια των επαφών με τις τράπεζες η DELOITTE!

Όμως οι τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας. Από το καλοκαίρι που υποβλήθηκαν οι προτάσεις μας δεν λάβαμε απαντήσεις, απλά περιορίστηκαν στο να μας δώσουν μερικές ..ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αργό και βέβαιο θάνατο. Τους προτείναμε ακόμη και μερική κεφαλαιοποίηση δανείων ώστε ο Όμιλος μας να αποφορτωθεί από κάποιο βάρος και να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε.

Το τραγικό μας λάθος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων και ίσως γι αυτό μας "τιμώρησαν", ήταν να πληρώσουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες 14,5 εκ. ευρώ σε κεφάλαια και τόκους, όταν από όλα τα άλλα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με σαφώς πολύ μεγαλύτερα χρέη και χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα από τα δικά μας, οι τράπεζες όχι μόνο δεν εισέπραξαν κεφάλαια και τόκους, αλλά τα ενίσχυσαν και με νέα πρόσθετη χρηματοδότηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσας που εργαστήκατε στον Όμιλο μας, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά για την αδιάκοπη προσφορά σας μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας. Οι περικοπές που υποστήκατε στους μισθούς σας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν ακόμη και το 50%, δεν έχουν προηγούμενο σε καμία εταιρία στην Ελλάδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψατε με τον ίδιο ζήλο παίρνοντας μόνο μισό μισθό κάθε μήνα, ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση των τραπεζών στο δίκαιο αίτημα μας. Εάν εφάρμοζαν όλες οι εταιρίες του Δημοσίου αντίστοιχες περικοπές, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα Δημοσιονομικό πρόβλημα.

Όλη αυτή η προσπάθεια όμως δεν συγκίνησε κανέναν. Ούτε καν απάντηση δεν πήραμε από την πολιτική ηγεσία στην οποία απευθυνθήκαμε στην ύστατη προσπάθεια μας για να μην μείνουν οι 500 εργαζόμενοι μας στο δρόμο, μαζί με μερικές ίσως εκατοντάδες ακόμη από τις συνεργαζόμενες εταιρίες στο χώρο μας. Αν επρόκειτο για 50 έστω εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα θα είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας και η Βουλή για αρκετές ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προμηθευτές μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την υπομονή τους και την πίστη τους στην εταιρία μας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Αξίζει να σημειώσω ότι ακόμη και χθες που γνώριζαν τις εξελίξεις και τα γεγονότα αρνήθηκαν να σφραγίσουν έστω και μία επιταγή μας! Έτσι τελειώνουμε με την πρωτοτυπία να μην έχει ο Όμιλος μας μέχρι και σήμερα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ δύσκολοι και παρά την αδυναμία μας να σας πληρώνουμε ολόκληρο το μισθό σταθήκατε δίπλα μου, στο πλευρό μου με την ίδια ελπίδα.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας.

Εξάντλησα όλα τα ανθρώπινα αποθέματα δύναμης και διαπραγμάτευσης και ένα πράγμα πλέον έχει νόημα να προσπαθήσω να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια όλων μας.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, θέλω να σας ευχαριστήσω για το πάθος σας για τη δουλειά μας αφού καταφέρατε να διατηρήσετε την ποιότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ακόμη και στα τελευταία τεύχη των περιοδικών μας, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.

Σας ευχαριστώ που δουλέψαμε μαζί.
Σας ευχαριστώ που δημιουργήσαμε τα καλύτερα περιοδικά σε κάθε τομέα.
Σας ευχαριστώ για το Surf & Ski, τον Κόσμο του Τένις, τον Κόσμο του Video, την Πλεύση, το Status, το Life & Style, το Εγώ, το 7 Μέρες ΤV, το Τηλεκοντρόλ και για όλα τα περιοδικά που μαζί δημιουργήσαμε.
Σας ευχαριστώ για το 2board, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου το 2010.
Σας ευχαριστώ για τα Confidential Mykonos, Rodos και Thessaloniki.
Σας ευχαριστώ για τις καλύτερες εξαγορές και συμμαχίες.
Σας ευχαριστώ για τη ΔΕΣΜΗ και τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Το Αθηνόραμα και τους 4Τροχούς.
Σας ευχαριστώ που μας εμπιστεύτηκαν οι ξένοι τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη.
Σας ευχαριστώ για τη Vogue, το Glamour, το Lucky,το Conde Nast Traveller, το Hello! το Men's Health, το Prevention, το Geo, το Auto Bild, το Focus και πολλά άλλα.
Σας ευχαριστώ για το Best Radio, τον Vfm και τον Εν Λευκώ.
Σας ευχαριστώ για τους Aντρες και τις Γυναίκες της χρονιάς, για τα μοναδικά διεθνή τουρνουά τένις στην Ελλάδα STATUS ATHENS OPEN και VOGUE ATHENS OPEN, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμού που δημιουργήσαμε.
Σας ευχαριστώ και για όλους αυτούς τους θεσμούς που αγκαλιάσαμε, όπως τους Χρυσούς Σκούφους και τα Θεατρικά βραβεία ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητα μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητες μας απέναντι σας. Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους της εταιρίας να είναι σε συνεχή επαφή με τους δικούς σας εκπροσώπους προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς εσάς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!

ΑΛ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.