E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν χθες τα λεφτά από την επιστροφή φόρου

Που κατέληξαν εκατομμύρια ευρώ επιστροφής φόρων

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν χθες τα λεφτά από την επιστροφή φόρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/7/2018 | 09:49

«Στα κρύα του λουτρού» έμειναν τελικώς χιλιάδες φορολογούμενοι που περίμεναν εναγωνίως να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χθες Παρασκευή (13/3) την επιστροφή φόρου. Με βάση τα ως τώρα στοιχεία της εκκαθάρισης, οι σχετικά λιγοστοί δικαιούχοι επιστροφής φόρου αναμένουν περί τα 390 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιστροφή ξεπερνά και τα 1000 ευρώ, αν και οι περισσότεροι δικαιούνται από 60-200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μεγάλο μέρος των δικαιούχων επιστροφής φόρων δεν άγγιξε ποτέ τα χρήματα αυτά. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο τα έβγαλε από την μία τσέπη του και τα έβαλε στην άλλη, καθώς οι επιστροφές φόρου δεν είναι ακατάσχετες αλλά συμψηφίζονται με άλλα χρέη στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι βασικές περιπτώσεις δικαιούχων που δεν πήραν εχθές χρήματα από την εφορία -ή εισέπραξαν λιγότερα από όσα ανέγραφε το εκκαθαριστικό τους-σε αυτό το πρώτο κύμα επιστροφών φόρου, ήταν οι εξής:

  1. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 μετά τις 20 Ιουνίου ή η εκκαθάρισή της είναι ακόμα υπό επεξεργασία (πχ για υψηλές επιστροφές φόρου ή ασυμφωνία στοιχείων κλπ)
  2. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 πριν τις 20 Ιουνίου αλλά παρέλειψαν να δηλώσουν ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού. Αυτοί θα πρέπει μετά τις 20 Ιουλίου να πάνε απευθείας σε τράπεζα με το εκκαθαριστικό τους για να πληρωθούν.
  3. Όσοι είχαν χρέος από απλήρωτο φόρο ή αρρύθμιστη οφειλή που συμψηφίστηκε αυτομάτως με την επιστροφή. Και αυτό γιατί πολλοί από τους 270.000 δικαιούχους επιστροφής φόρου (ή τους περίπου 700.000 συνολικά με πιστωτικό εκκαθαριστικό) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία.
  4. Όσοι είχαν οφειλές στον ΕΦΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Στην περίπτωση αυτή, έγινε διασταύρωση με τους οφειλέτες των Ταμείων και για όσους δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα, τα λεφτά τους πήγαν απευθείας στον ΕΦΚΑ για να πληρωθεί το χρέος.
  5. Όσοι χρωστούν στο δημόσιο πρόστιμα (από δικαστήρια, κλήσεις της Τροχαίας ή των Δήμων, αυθαίρετα κλπ) έστω και αν αυτά τα ποσά δεν εμφανίζονταν στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ως «Οφειλές εκτός ρύθμισης» στο Taxisnet. Και πάλι έγινε διασταύρωση με οφειλές, ακόμα και αν δεν γνώριζαν καν πως τις είχαν οι ίδιοι οι δικαιούχοι.

Ειδικά στις τελευταίες περιπτώσεις αυτές, οι δικαιούχοι της επιστροφής θα μπορούν να ελέγξουν από Δευτέρα στο τμήμα Εσόδων της αρμόδιας ΔΟΥ όπου ανήκουν, πώς προέκυψε η όποια οφειλή τυχόν δεν γνώριζαν (πχ κλήσεις από δήμους) και, αν μπορούν, να τις αμφισβητήσουν με τα νόμιμα δικαιολογητικά, προκειμένου να απαιτήσουν πίσω τα λεφτά τους ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Μετά τις μπόρες και τη συννεφιά έρχονται 35άρια

Σήμερα

Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Πανελλήνιες 2026: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Σήμερα

Με τα Ειδικά Μαθήματα και τις Πρακτικές Δοκιμασίες συνεχίζονται οι πανελλήνιες

Καλοκαιρινή άδεια 2026: Τι έχει αλλάξει φέτος ‑ Τα δικαιώματα των εργαζομένων

Σήμερα

Εργατολόγος παρουσίασε τις αλλαγές στην καλοκαιρινή άδεια

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Σήμερα

Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Σήμερα

Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

Χτες

Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

Χτες

«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

Χτες

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

Χτες

Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.