E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οχιά δάγκωσε 22χρονο στην Πιερία αλλά δεν υπήρχε αντίδοτο

Θρίλερ μέχρι να βρεθεί ορός

Οχιά δάγκωσε 22χρονο στην Πιερία αλλά δεν υπήρχε αντίδοτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/7/2018 | 11:18

Περιπέτεια για έναν 22χρονο από την Κονταριώτισσα Πιερίας και την οικογένειά του, όταν τον δάγκωσε οχιά και όπως αποδείχθηκε στην πορεία πουθενά σε ολόκληρη την Πιερία δεν υπήρχε διαθέσιμος αντιοφικός ορός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το odelalis.gr τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, το απόγευμα, ο 22χρονος βρισκόταν μαζί με τους γονείς του σε χωράφι στην περιοχή της Κονταριώτισσας και έσπαζαν καπνά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, μια οχιά τσίμπησε τον νέο στο δεξί του χέρι

Αμέσως ο πατέρας μετέφερε τον 22χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου έγινε εισαγωγή και τοποθετήθηκε ορός. Όπως περιγράφει η μητέρα μέχρι το βράδυ επίστευαν πως ο ορός που έχει τοποθετηθεί στον 22χρονο είναι ο αντιοφικός.

«Τότε όμως ενημερώνουν το σύζυγό μου πως πρέπει να μεταβεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης να φέρει το αντίδοτο, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή έψαχναν να βρουν τον αντιοφικό ορό αλλά δεν υπήρχε πουθενά στην Πιερία! Μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε άγνοια και ήμαστε ήσυχοι. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν μεγάλο. Στο μεταξύ σε επικοινωνία με το παιδί μου διαπιστώνω ότι δεν είναι καλά. Μου είπε ότι το χέρι του πρήστηκε ακόμη περισσότερο, είχε αλλάξει χρώμα και είχε αναγούλες» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μετέβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης διαπίστωσε και η ίδια την κατάσταση και πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ζητώντας, όπως είναι εύλογο, να μάθει γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα και γιατί δεν υπάρχει ένας αντιοφικός ορός σε ολόκληρη την Πιερία, της απαντούν πως μέχρι τη στιγμή εκείνη αναζητούσαν τον ορό, πως αν το παιδί μεταφερόταν στη Θεσσαλονίκη με ασθενοφόρο και συνέβαινε κάτι κατά τη διακομιδή δεν θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν το ίδιο αποτελεσματικά, πως το «Γεννηματά» δεν εφημέρευε και πως η έλλειψη δεν παρουσιάζεται μόνο στο νομό αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα! Μάλιστα, ενώ η εισαγωγή του 22χρονου είχε γίνει στην Παθολογική Κλινική, παραπέμπουν τη μητέρα και στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος την ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να μεταφερθεί εκεί.

Στο μεταξύ ο σύζυγός της είχε φύγει άρον άρον (και με όχημα που δανείστηκε καθώς το δικό του παρουσίασε πρόβλημα) για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα του ζήτησαν να μεταβεί σε δύο νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, το «Γεννηματά» και το ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να φέρει δύο αντιοφικούς ορούς! Όταν επιστρέφει και ο ορός τοποθετείται στον 22χρονο η ώρα έχει πάει 1 τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Ιουλίου. Μετά δηλαδή από 7 ώρες περίπου και ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι παρενέργειες, όπως δυσκολία στην αναπνοή. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το πρωί ο νέος παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

«Ζούμε σε έναν αγροτικό νομό και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι αγρότες και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας έχει αυτούς τους κινδύνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φίδι, όπως η οχιά, που είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα, τσιμπάει έναν αγρότη. Ξέρουμε όμως ότι σε αυτή την περίπτωση πηγαίνεις στο νοσοκομείο, σου βάζουν το αντίδοτο και το αντιμετωπίζεις.

»Είμαι πολύτεκνη μητέρα με τέσσερα παιδιά, που δουλεύουν για να σπουδάσουν, και θέλω πάνω απ’ όλα να ενημερώσω τον κόσμο. Η Ελλάδα και ειδικά η Πιερία είναι μια αγροτική βιομηχανία και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν άγνοια. Πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούν ποτέ σε παρόμοια κατάσταση. Και επιπλέον είναι δυνατόν να υπάρχει έλλειψη του αντιοφικού ορού σε όλη τη χώρα και μάλιστα Ιούλιο μήνα; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόθεμα στα δημόσια νοσοκομεία; Δεν πρέπει να ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό;» καταλήγει θέτοντας εύλογα ερωτήματα η κα Σταλίκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.