E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

20χρονος σχεδίαζε να δολοφονήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι

Σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση εδώ και δύο χρόνια

20χρονος σχεδίαζε να δολοφονήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/7/2018 | 13:26

Ένας Βρετανός κρίθηκε ένοχος σήμερα ότι εμπλέκεται σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζας Μέι, ένα σχέδιο που προέβλεπε ότι πρώτα θα πυροδοτούσε έναν εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να εισβάλει στο γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ και κατόπιν θα της επιτίθετο με μαχαίρι ή όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νααιμούρ Ραχμάν, ηλικίας 20 ετών, από το βόρειο Λονδίνο, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι ότι σχεδίαζε να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να πυροδοτήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ για να αποκτήσει πρόσβαση στο γραφείο της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Εν μέσω του χάους που θα προκαλούσε, θα δολοφονούσε στη συνέχεια την Τερέζα Μέι.

Η επίσημη κατοικία και το γραφείο των Βρετανών πρωθυπουργών βρίσκονται στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Φυλάσσονται αυστηρώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μιλάμε για ένα πρόσωπο που θα είχε σκοτώσει, τραυματίσει και σακατέψει έναν αριθμό ανθρώπων, περιλαμβανομένων αστυνομικών και πολιτών» δήλωσε ο Ντιν Χέιντον, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Το σχέδιο εναντίον της Ντάουνινγκ Στριτ ματαιώθηκε όταν ο Ραχμάν πίστεψε ότι συνομιλούσε στο διαδίκτυο με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ σχεδίαζε την επίθεση, όμως στην πραγματικότητα μιλούσε με μυστικούς αστυνομικούς του αμερικανικού FBI και της βρετανικής MI5.

Ο 20χρονος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο λίγο αφότου συναντήθηκε με αστυνομικούς, που υποδύονταν τους τρομοκράτες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και του έδωσαν δύο ψεύτικους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας εξήγησε ότι ο Ραχμάν επικοινωνούσε με έναν θείο του, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Συρία και είχε ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση, ενθαρρύνοντας τον ανιψιό του να διαπράξει επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας.

Ο νεαρός Βρετανός σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση εδώ και δύο χρόνια, όμως το πήρε απόφαση όταν έμαθε πως ο θείος του είχε σκοτωθεί σε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο καλοκαίρι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.