E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/7/2018 | 13:27

Ακυρώνεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες, και ενώ τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα είχε επιλέξει να χαμηλώσει τους τόνους χαρακτηρίζοντας το συμβάν «λήξαν», αναζωπυρώθηκε η ένταση, με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών να υιοθετούν ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις και το ελληνικό ΥΠΕΞ να «δείχνει» πλέον ευθέως τη ρωσική ηγεσία ως έχουσα πρωτογενή γνώση για τα όσα συνέβησαν επί ελληνικού εδάφους από τη δράση των Ρώσων διπλωματών και προκάλεσαν την ελληνική αντίδραση, και να κατηγορεί τη Μόσχα για «ασέβεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, σε αναδίπλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε σχέση με τις καταγγελίες του ότι Ελληνες επιχειρηματίες, φιλικά προσκείμενοι προς τη Ρωσία, επιχείρησαν με χρηματισμό να επηρεάσουν τις εξελίξεις σε σχέση με το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Ζάεφ είπε χθες ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από προφορικές συνομιλίες διαφόρων ατόμων με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ. Η χθεσινή αναζωπύρωση της έντασης άρχισε με δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για το θέμα. Ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων της Μόσχας, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι «δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες.

Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο». Πρόσθεσε, επίσης, πως «πιστεύουμε ότι οι Ελληνες θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους συνεργάτες τους και όχι να παρασυρθούν από τη βρώμικη πρόκληση, στην οποία, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε», αφήνοντας για άλλη μία φορά αιχμές ότι η ελληνική πλευρά δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία προκειμένου να αιτιολογήσει τις αποφάσεις και ότι, όπως έχει ξαναπεί το ρωσικό ΥΠΕΞ, πίσω από τις ενέργειες της Αθήνας βρίσκεται ξένος δάκτυλος. Αλλωστε, προς τούτο η κ. Ζαχάροβα ήταν σαφής όταν σε άλλη αποστροφή των δηλώσεών της ανέφερε ότι «οι λαοί μας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι σε βρώμικα παιχνίδια, στα οποία λαμβάνουν μέρος πολλά κράτη». Πέραν τούτων, διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νίκο Κοτζιά στην οποία τον απείλησε σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Ζαχάροβα έκανε λόγο για «ανοησίες» και πρόσθεσε ότι «είναι περίεργο που η ελληνική πλευρά δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές που μετέδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ». Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και σε ανακοίνωσή του έσπευσε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αθήνα απέρριψε τις αιτιάσεις της ρωσικής πλευράς ότι δεν παρουσίασε στοιχεία για τη δράση των διπλωματών επί των οποίων αποφασίσθηκαν κυρώσεις. «Τα στοιχεία, δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», ήταν η αιχμή του ΥΠΕΞ. Και, ακολούθως, γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι η Αθήνα σκληραίνει τη στάση της: «Η Ελλάδα επιδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.