E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νικητής ο Χάμιλτον στον αγώνα του Χόκεινχάιμ

Ο Φέτελ έκανε λάθος γλίστρησε και έχασε μια σίγουρη νίκη

Νικητής ο Χάμιλτον στον αγώνα του Χόκεινχάιμ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/7/2018 | 19:52

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα λόγω βροχής, ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε στο Χοκενχάιμ ενώ ξεκίνησε από την 14η θέση. Ο Φέτελ έκανε λάθος γλίστρησε και έχασε μια σίγουρη νίκη. Δεύτερος ο Βάλτερι Μπότας και τρίτος ο Κίμι Ράικονεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έναν τρομερό αγώνα με μεγάλες ανατροπές και συγκινήσεις, ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε στόφα πρωταθλητή και κατάφερε να κερδίσει παρά το μειονέκτημα πως ξεκινούσε από την 14η θέση.

Αν και στα δοκιμαστικά ο Χάμιλτον στάθηκε άτυχος, στον αγώνα η τύχη τον βοήθησε και χτύπησε τον Φέτελ.

Από την εκκίνηση φάνηκε πόσο αποφασισμένος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον καθώς αδιαφορώντας για τον ρυθμό των πρώτων ξεκίνησε να περνά σαν δαιμονισμένος κάθε μονοθέσιο που έβρισκε εμπρός του. Γρήγορα έφτασε την 5η θέση με τους 4 εμπρός του να είναι ο Φέτελ 1ος, ο Μπότας 2ος, ο Ράικονεν 3ος και ο Φερστάπεν 4ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος από τους πρωτοπόρους για αλλαγή ελαστικών μπήκε ο Ράικονεν που βάζοντας φρέσκα μεσαία ελαστικά άρχισε να κάνει ταχύτερους γύρους και γρήγορα εκμηδένησε την διαφορά του με το Μπότας, όταν αυτός θα έμπαινε για την δική του αλλαγή. Και έτσι έγινε. Πλέον με 1-2 την Ferrari ο αγώνας έδειχνε πως ήταν Ιταλική υπόθεση. Βεβαίως είχαμε πολύ ακόμα δρόμο.

Όταν μπήκε και ο Φέτελ για ελαστικά βγήκε πίσω από τον Κίμι! Και όχι μόνον αυτό αλλά έδειχνε ανήμπορος να τον περάσει. Χρειάστηκε να ζητήσει την βοήθεια του pit wall ώστε να μιλήσουν στον Κίμι, να κόψει και να τον περάσει ο Φέτελ. Αν δεν είχε γίνει αυτό σήμερα μάλλον θα κέρδιζε ο Ράικονεν αλλά με τα αν... δεν βγαίνει τίποτε.

Ο Χάμιλτον λογικά θα παρακαλούσε για βροχή και Ο Θεός άκουσε τις προσευχές του. Η βροχή ήρθε και ανακάτεψε λίγο τα πράγματα. Μερικοί οδηγοί όπως ο Λεκλέρκ, ο Γκασλί και ο Φερστάπεν, μπήκαν και έβαλαν ενδιάμεσα βρόχινα μπας και εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αν η βροχή δυνάμωνε... αλλά δεν έγινε έτσι. Η βροχή ήταν ελάχιστη και επιρρέαζε 2-3 στροφές και ένα μικρό κομμάτι της πίστας. Οι Λεκλέρκ, Γκασλί και Φερστάπεν μετά από δύο καταστροφικούς γύρους ξαναμπήκαν και έβαλαν πάλι σλικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το σημείο ο Μπότας άρχισε να πλησιάζει από την 3η θέση τον Ράικονεν και με την βροχή να δυναμώνει τον πέρασε! Η βροχή επιρρέασε πάρα πολλά μονοθέσια καθώς σχεδόν όλοι ήταν μέσα με σλικς. Πολλά αυτοκίνητα γλυστρούσαν με πιο θεαματικό τον Τσαρλς Λεκλέρκ που έκανε ένα τετακέ 360 μοιρών και συνέχισε κανονικά. Με την πίστα να έχει άγνωστο επίπεδο πρόσφυσης ο Φέτελ συνέχιζε να οδηγεί τον αγώνα όταν... έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του, γλύστρησε και βγήκε εκτός πίστας! Αυτό ήταν! Με τον Φέτελ εκτός και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει, ο Χάμιλτον περνά πρώτος καθώς οι Μπότας και Ράινονεν μπαίνουν για ελαστικά. Τρομερή τύχη αυτό το παιδί.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Ο Μπότας προσπάθησε να περάσει κάποια στιγμή τον Χάμιλτον, αλλά του τράβηξαν το αυτί από το pit wall και έκοψε αυτές τις επαναστατικές ιδέες. Ο Κίμι στο τέλος δεν μπόρεσε να περάσει τον Μπότας και η σειρά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε με δίκαιο, άξιο αλλά και τυχερό νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο τουριστικός «παράδεισος» του Κιμ Γιονγκ Ουν κατεβάζει ρολά για τους ξένους τουρίστες πριν… ανοίξει

Χτες

Στην τελετή εγκαινίων του θέρετρου στις 24 Ιουνίου παρευρέθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες, μαζί με τον Κιμ και την οικογένειά του

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Χτες

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

Τηλεφωνική επικοινωνία πάπα Λέοντα με Νετανιάχου: Το μήνυμα του ποντίφικα για τη Γάζα

Χτες

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ισραηλινό χτύπημα σε καθολικό ναό στη Γάζα, περιστατικό για το οποίο ο Νετανιάχου εξέφρασε βαθιά λύπη

Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων

Χτες

Βρισκόταν μέσα ο ηθοποιός και κάλεσε το 100 - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Σκότωσε Ρώσους, κέρδισε πόντους: Το σύστημα ανταμοιβής για Ουκρανούς στρατιώτες που θυμίζει video game

Χτες

«Ένας νεκρός δίνει έναν πόντο. Αν τον πιάσεις αιχμάλωτο, παίρνεις δέκα», εξηγεί Ουκρανός στρατιώτης

Τουρίστας ρώτησε οδηγό ταξί αν είναι ασφαλής η Ομόνοια και 10 δευτερόλεπτα μετά τον έκλεψαν

Χτες

Το ειρωνικό περιστατικό στην καρδιά της Αθήνας κάνει τον γύρο των Μέσων – Ο ταξιτζής καταδίωξε τον δράστη και ανέκτησε την τσάντα

Απίστευτη καταγγελία σερβιτόρου στη Σαντορίνη: «Αν δεν φύγεις σε 5 λεπτά, θα σε σκοτώσω»

Χτες

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε σερβιτόρος εστιατορίου στη Σαντορίνη

Θύελλα αντιδράσεων για τις χρεώσεις σε ΑΤΜ που παραχώρησε η Πειραιώς

Χτες

Από τη δωρεάν χρήση στην επιβάρυνση 2,10 ευρώ για ανάληψη – Στη Βουλή το θέμα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση προειδοποιεί με «παρέμβαση» αν εντοπιστούν αθέμιτες χρεώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.