E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πιο τρελή μορφή των ελληνικών γηπέδων την δεκαετία του `90 ήταν παίκτης του ΟΦΗ

Και από τις πιο αγαπημένες

Η πιο τρελή μορφή των ελληνικών γηπέδων την δεκαετία του `90 ήταν παίκτης του ΟΦΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 29 Οκτωβρίου του 1969, γεννήθηκε στο Νίκσιτς της τότε Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας (σήμερα Μαυροβούνιο), ένας ποδοσφαιριστής που 23 χρόνια μετά, αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Και κυρίως από τους οπαδούς του ΟΦΗ. Δεν ήταν μόνο ένας πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός γκολτζής, αλλά είχε μια τρέλα, την οποία οι Έλληνες φίλαθλοι στην πλειονότητά τους αγαπάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την OFK Beograd και το 1992 πήγε στο Ηράκλειο. Με ύψος 1.91, μακρύ μαλλί, λίγο σκυφτός, δεν σου γέμιζε το μάτι. Αλλά στο γήπεδο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Την πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ, πέτυχε 13 γκολ. Μπορεί να μην ήταν τεχνίτης, αλλά μυριζόταν το γκολ. Ήταν εκεί που έπρεπε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κρητικοί άρχισαν να τον λατρεύουν.

Όχι τόσο για τα γκολ του. Αλλά για την τρέλα του μέσα στο γήπεδο. Γιατί ο πανηγυρισμός του Τζουγκάνοβιτς ήταν μια, αν όχι παγκόσμια, τουλάχιστον ευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Ήταν ο πρώτος παίκτης που πανηγύριζε έτσι. Σκέπαζε με την φανέλα του το κεφάλι και χόρευε, κουνώντας το σώμα του δεξιά και αριστερά. Το παρουσιαστικό του μαζί με τον πανηγυρισμό έγιναν σήμα κατατεθέν του. Κάθε φορά που σκόραρε, όλοι περίμεναν να κάνει αυτόν τον ασυνήθιστό πανηγυρισμό.

Δείτε τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό στο 5:06

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργότερα τον μιμήθηκαν πολλοί, με κυριότερο παράδειγμα τον Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. Στην Κρήτη τον φώναζαν «Τζουγκανοβάκη» και απέκτησε δεσμούς και με το νησί αλλά και με τους ανθρώπους του. Έμεινε για τρία χρόνια στον ΟΦΗ, πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Ίσως αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι είναι το ανάποδο ψαλίδι σε ένα ματς απέναντι στον Εδεσσαϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μέλος της ομάδας του ΟΦΗ που τον Νοέμβριο του 1993 απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Λάτρευε τα μπουζούκια και λάτρεψε την Ελλάδα. Η καριέρα του τελείωσε άδοξα στον ΟΦΗ και μετά την Κρήτη άλλαξε 8 ομάδες σε 10 χρόνια. Η καριέρα του μετά τον ΟΦΗ δεν είχε την ίδια τρέλα και λάμψη.

Γύρισε στην Ελλάδα για έναν χρόνο, όπου έπαιξε στην Καισαριανή και τον Εθνικό Αστέρα. Δεν σκόραρε και έφυγε στα 34. Σήμερα είναι προπονητής στην Pusamania Borneo, στην πρώτη κατηγορία της Ινδονησίας. Πάντα θέλει όμως να έρθει ξανά στα μέρη μας. Στις 20 Νοεμβρίου του 2017, πήγε για ακόμα μια φορά στην Κρήτη, στην βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Ευγένιο Γκέραρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που πάντα θα θυμόμαστε από τον «Τζούγκα» θα είναι βέβαια ο πανηγυρισμός του. Αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα, που δεν θα σταματήσει ποτέ. Και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι ο Τζουγκάνβιτς ήταν η πιο τρελή αλλά και μια από τις αγαπημένες μορφές των ελληνικών γηπέδων την δεκαετία του ’90.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορία του «χρονoταξιδιώτη» που φέρεται να κέρδισε 350 εκατ. δολάρια σε δύο εβδομάδες

Πριν 3 ώρες

Ο άνθρωπος που ήρθε από το 2250 για να παίξει στο χρηματιστήριο – Μύθος, απάτη ή το πιο επιτυχημένο hoax;

Η ερωμένη που «έκαψε» τον «Ελ Μέντσο»

Πριν 3 ώρες

Το κρυφό ραντεβού στα βουνά και το τέλος του ισχυρότερου βαρόνου

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Χτες

Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Χτες

Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Χτες

Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Χτες

Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Χτες

Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Προχτές

Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Οι Απόκριες που βάφτηκαν στο αίμα: Το έγκλημα που πάγωσε την ελληνική κοινωνία

Προχτές

Ο Νίκος Κοεμτζής σκοτώνει τρεις ανθρώπους για ένα ζεϊμπέκικο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.