E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Γ. Παπανδρέου κερδίζει 1.000.000 δολάρια από τη συμφορά μας

Δίνοντας ομιλίες ανά την υφήλιο

Ο Γ. Παπανδρέου κερδίζει 1.000.000 δολάρια από τη συμφορά μας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η πολιτική του καριέρα να πνέει τα λοίσθια και να έχει περιοριστεί σε ρόλο κοµπάρσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για µια διεθνή καριέρα, ως ειδικός επί των οικονοµικών καταστροφών σε χώρες µε πρόβληµα χρέους, έναντι πακτωλού αµοιβών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχοντας διαδραµατίσει κεντρικό ρόλο στο ελληνικό δράµα, καθότι ήταν ο πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στο Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο και τη µέγκενη της τρόικας, ο κ. Παπανδρέου εξελίσσεται σε περιζήτητο οµιλητή ανά την υφήλιο. Μάλιστα έχει ήδη κλείσει 18 οµιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners µέχρι το ερχόµενο καλοκαίρι, µε συνολική αµοιβή που φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Πουλώντας δηλαδή την ελληνική δυστυχία σε κωδικοποιηµένα συµπεράσµατα, περισπούδαστες αναλύσεις και εκ του ασφαλούς επισηµάνσεις και υποδείξεις, πλουτίζει κανονικά. Μάλιστα, βρίσκεται στην εξής παράδοξη θέση: όσο περισσότερο βαθαίνει η ελληνική κρίση και φτάνει σε αδιέξοδο η χώρα από τις συνταγές της τρόικας τόσο περισσότερη ζήτηση έχει, καθώς η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας παραµένει στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εµφανίσεις του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αµείβεται για κάθε οµιλία του περί τις 55.000 δολάρια, ενώ προβλέπεται ότι προϊόντος του χρόνου το κασέ του µπορεί να αυξηθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πολυσχιδής και θεωρούµενος και διανοούµενος (!) πλέον πρώην πρωθυπουργός είναι και συνεργάτης στο Χάρβαρντ, η διεύθυνση του οποίου θεωρεί -παραδόξως, αλλά έτσι είναι- ότι οι Ελληνες πολιτικοί είναι κατάλληλοι για να διδάξουν τη νέα γενιά κορυφαίων πολιτικών στελεχών. Για τις ανάγκες της συνεργασίας µάλιστα θα διαµένει για µεγάλο διάστηµα στη Βοστόνη (αξίζουν τον κόπο οι 20.000 δολάρια για κάθε τρίµηνο που προβλέπει το συµβόλαιό του).

Για όλα αυτά δεν θα υπήρχε ίσως κανένα πρόβληµα, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν εισέπραττε άκοπα και χαλαρά κάθε µήνα και τη βουλευτική αποζηµίωση από το πτωχευµένο -και µε τη δική του συµβολή- ελληνικό κράτος, ήτοι 7.500 ευρώ, για τα οποία οι 299 υπόλοιποι βουλευτές αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στο Κοινοβούλιο και καταβάλλουν µεγάλη προσπάθεια για να πείσουν την ελληνική κοινή γνώµη ότι τα δικαιούνται.

Το πρακτορείο ενοικίασης διάσηµων προσωπικοτήτων The Harry Walker Agency έχει δεκάδες συνεργάτες, όµως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε βαρύ χαρτί και οι ατζέντηδές του δεν προλαβαίνουν να του κλείνουν εµφανίσεις για οµιλίες, υποσχόµενοι ότι έτσι όπως πάει θα τον κάνουν σύντοµα πολυεκατοµµυριούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς και γιατί δεν πήγε στο Τορόντο

Aναστάτωση προκάλεσε στους διοργανωτές η ακύρωση µόλις την τελευταία στιγµή της οµιλίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Τορόντο. Έξαλλοι οι οµογενείς που είχαν πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να τον ακούσουν, ζήτησαν πίσω τα λεφτά τους.

Ο προγραµµατισµός της εκδήλωσης είχε οριστεί για το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεµβρίου, ενώ οι ατζέντηδες του Γιώργου είχαν κλείσει συµφωνία µε την TMA προκειµένου ο πρώην πρωθυπουργός να αµειφθεί για την εµφάνιση και την οµιλία του µε 55.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση της παρουσίας του στην εκδήλωση του Τορόντο γίνεται αυτόµατα γνωστή µέσω του Διαδικτύου, όπου και παρουσιάστηκε η φόρµα συµµετοχής που θα πρέπει να συµπληρώσουν οι ενδιαφερόµενοι. Σύµφωνα µε τον αρχικό σχεδιασµό, η τιµή κατΆ άτοµο για όσους ήθελαν να τον ακούσουν είχε διαµορφωθεί από 190 έως 430 δολάρια. Αν, όµως, κάποιος ενδιαφερόταν να κλείσει ένα τραπέζι για οκτώ άτοµα, θα έπρεπε να πληρώσει 2.825 δολάρια.

Αλλαγή σχεδίων

Εν τω µεταξύ, την ίδια ηµέρα που εκείνος θα βρισκόταν στην πολυπολιτισµική πρωτεύουσα του Οντάριο, στην Αθήνα οι Έλληνες βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν το νέο, σκληρότερο πακέτο µέτρων λιτότητας. Ως εκ τούτου η είδηση ότι αυτός θα απουσιάζει δεν περνά απαρατήρητη. Τα εγχώρια δηµοσιεύµατα δεν του χαρίζονται. Σχολιάζουν µε ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο την απόφασή του να µη βρίσκεται παρών στην κρίσιµη για το µέλλον της χώρας ψηφοφορία.

Μπροστά στις αντιδράσεις που παίρνουν χαρακτήρα αποδοκιµασίας για την ενέργειά του, αναγκάζεται να επικοινωνήσει µε το Harry Walker Agency, ενηµερώνοντας τους ατζέντηδές του ότι λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην Ελλάδα δεν θα µπορούσε να ταξιδέψει στο Τορόντο.

Ως αποτέλεσµα προκλήθηκε µεγάλη αναστάτωση, καθώς οι διοργανωτές έπρεπε να ψάξουν για άλλον βασικό οµιλητή κυριολεκτικά την τελευταία στιγµή. Δεν είναι µόνο τα 55.000 δολάρια που διέθεσαν προκαταβολικά για να κλείσουν τον κ. Παπανδρέου, αλλά και τα χρήµατα που δόθηκαν για να καλυφθούν τα επιπλέον έξοδα της επίσκεψής του, όπως η διαµονή του σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά και τα εισιτήρια πρώτης θέσης για τον ίδιο και τη σύζυγό του - τα επιπλέον αυτά έξοδα υπολογίζονται σε 15.000 δολάρια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.