E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ψάρια κολυμπούσαν στους διαδρόμους νοσοκομείου που πλημμύρισε

Το νερό έφτανε μέχρι τα γόνατα

Ψάρια κολυμπούσαν στους διαδρόμους νοσοκομείου που πλημμύρισε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/7/2018 | 21:32

Ο μουσώνας στην Ινδία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 545 ανθρώπων από τον Μάιο, προξένησε πλημμύρα μέσα σε νοσοκομείο του κρατιδίου Μπιχάρ, στη βορειοανατολική Ινδία, όπου ψάρια βρέθηκαν να κολυμπούν μέσα στους διαδρόμους και στον θάλαμο εντατικής νοσηλείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ το ακάθαρτο νερό εισέρρεε μέσα στην μονάδα εντατικής νοσηλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ναλάντα στην Πάντα, την πρωτεύουσα του Μπιχάρ, οι ασθενείς οχυρώθηκαν όπως μπορούσαν στα κρεβάτια τους περιμένοντας να περάσει ο χείμαρρος. Μάλιστα, ο συγγενής ενός ασθενή έπιασε ένα ψάρι, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το νερό να έχει φθάσει μέχρι τα γόνατα των γιατρών που φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε κλίνες το ύψος των οποίων έχει ρυθμιστεί αρκετά ψηλά από το πάτωμα. Ορισμένοι ασθενείς απομακρύνθηκαν από τον θάλαμο, ενώ το προσωπικό απασχολείτο με την άντληση του νερού που είχε εισχωρήσει ήδη στον ιατρικό εξοπλισμό.

«Ένα μέρος του ισογείου πλημμύρισε χθες, Κυριακή, αφότου έφραξε ένας σωλήνας λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων», εξήγησε ο Σιταράμ Πρασάντ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό δείχνει τα προβλήματα που αναδεικνύονται για τις υποδομές της χώρας από το πέρασμα ενός μουσώνα που σπέρνει κάθε χρόνο τον θάνατο και την καταστροφή. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κατοικίες πλημμυρίζουν σε τακτική βάση.

Από τον Μάιο, 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μόνο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, που βρίσκεται δυτικά του Μπιχάρ, η κατάρρευση σπιτιών και τοίχων ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 80 άνθρωποι από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον τοπικό εκπρόσωπο της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων.

Τα γειτονικά κρατίδια ήταν επίσης σε συναγερμό και οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους 3.000 κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στον Γιαμούνα, παραπόταμο του Γάγγη, ο οποίος ξεπέρασε το επίπεδο συναγερμού για πλημμύρα στο Νέο Δελχί.

Στο κρατίδιο Χαριάνα, πολλά υδάτινα ρεύματα έφθασαν επίσης το επίπεδο συναγερμού για πλημμύρα, σύμφωνα με τις αρχές. Το κρατίδιο Γκουζαράτ (δυτικά) και το 'Ασαμ (βορειοανατολικά) επίσης επλήγησαν. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι ζουν μέσα σε πρόχειρους καταυλισμούς στο 'Ασαμ.

Η Βομβάη, η πρωτεύουσα του κρατιδίου Μαχαράστρα (δυτικά), επλήγη ολόκληρες ημέρες από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν εκτός από μεγάλες πλημμύρες, σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντωνά για Λιάγκα: «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή» – Η γνωριμία, η διαφορά ηλικίας, το ενδεχόμενο ενός παιδιού

Σήμερα

Η Μαρία Αντωνά βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής, Super Κατερίνα στον ALPHA, σήμερα Τετάρτη 27/5

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

Σήμερα

Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» – Το επικό σημείωμα σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά

Σήμερα

«Όποιος πετάει σκουπίδια έξω από τον κάδο, να αλλάξει πόλη και να ξαναπάει δημοτικό», τονίζει ο πολίτης

Χαμός στο Χ μετά το «ΕΛΑΣ» του Τσίπρα

Σήμερα

«Το δικό μας domain σε άλλους νοικιάστηκε – Τι χρονιά έχουμε»

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

Σήμερα

Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

Σήμερα

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

Χτες

Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

Χτες

Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.