E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η χώρα που 4 εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την υπηκοότητα τους

Μια περιοχή που η ένταση υπάρχει για δεκαετίες

Η χώρα που 4 εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την υπηκοότητα τους
@newsweek.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα βόρεια της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, βρίσκεται το κρατίδιο Άσσαμ. Την περασμένη Δευτέρα, η ινδική κυβέρνηση αφαίρεσε την υπηκοότητα από 4 εκατομμύρια ανθρώπους μη συμπεριλαμβάνοντας τους στους καταλόγους πολιτών, προκαλώντας φόβους για μαζικές απελάσεις μουσουλμάνων στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος κατάλογος συμπεριλαμβάνει μόνο πολίτες οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έφτασαν στο Άσσαμ πριν από τις 24 Μαρτίου του 1971, ημερομηνία ιδρύσεως του κράτους του Μπαγκλαντές. Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narenda Modi, υποστηρίζει πως αυτό έγινε για να εκδιωχθούν παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται στο ινδικό έδαφος. Ωστόσο, έχει ασκηθεί πού κριτική για τις κινήσεις τις κυβέρνησης, με πολλούς να υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την ινδουιστική πλειοψηφία της περιοχής, εις βάρος των μειοψηφιών.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι που μιλούν την διάλεκτο Μπενγκάλι, φοβούνται πως θα απελαθούν ή θα σταλούν σε κέντρα κράτησης. Η τοπική κυβέρνηση έφερε 25.000 έξτρα άντρες των δυνάμεων ασφαλείας για την αποφυγή εξεγέρσεων. «Κανένας γνήσιος Ινδός πολίτης δεν θα εξαιρεθεί από τους καταλόγους» είπε ο επικεφαλής του ληξειαρχείου. Πάντως από τα 33 εκατομμύρια κατοίκων, εξαιρέθηκαν τα 4 από αυτά, περισσότεροι από 1 στους 10 κατοίκους της περιοχής.

Ινδοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κανένας δεν θα απελαθεί αμέσως και πως όλοι ‘έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, για να υποστηρίξουν πως δεν βρίσκονται παράτυπα στην χώρα. Αλλά μιλάμε για εκατομμύρια οικογενειών, σε μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει για χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές, χιλιάδες πολίτες βρήκαν καταφύγιο στην Ινδία, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στο Άσσαμ το 1/3 του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μαζικών δολοφονιών μουσουλμάνων στην περιοχή, όπως εκείνη του 1983, όταν 2.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στους δρόμους του Nellie.

Ο αρχικός κατάλογος που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο, συμπεριλάμβανε μόλις 19 εκατομμύρια πολίτες και η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 30 Ιουλίου. Το Άσσαμ είναι το μοναδικό κρατίδιο της Ινδίας που κατήρτισε κατάλογο πολιτών, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να εκτιμούν ότι η διαδικασία άσκησης έφεσης είναι ανεπαρκής και ότι οι άνθρωποι που έχασαν την ινδική υπηκοότητα δεν θα έχουν επαρκή χρόνο για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Monopoly: Το κλεμμένο παιχνίδι που έκανε εκατομμυριούχο τον λάθος άνθρωπο

Σήμερα

Η αληθινή ιστορία πίσω από το επιτραπέζιο Monopoly σοκάρει

H «influencer πριγκίπισσα» του Καμερούν που τα έβαλε με τον Πρόεδρο

Σήμερα

Η Μπρέντα Μπίγια ξεσκεπάζει τον πανίσχυρο πατέρα της

Ο serial killer που μεταμόρφωσε τα θύματά του σε… street food!

Σήμερα

Ο κανίβαλος που πουλούσε «ανθρώπινα burgers» σε καντίνα του δρόμου – η σοκαριστική ιστορία του Joe Metheny!

Αυτό που κάνουν οι Καναδοί για τους άστεγους θα σου ζεστάνει την καρδιά

Σήμερα

Τα «δάση της καλοσύνης»: Στον Καναδά κρεμούν ρούχα στα δέντρα για όποιον τα χρειάζεται!

Εγκλωβισμένοι στο Έβερεστ: Η καταιγίδα που παγίδεψε εκατοντάδες – Πώς κρατιούνται ζωντανοί στα 5.000 μέτρα;

Χτες

200 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο Έβερεστ – Έτσι επιβιώνεις στο πιο φονικό βουνό της Γης

Η τελευταία του φράση: Tι είπε ο Tupac λίγο πριν τον δολοφονήσουν

Χτες

Τα τελευταία λόγια του θρύλου λίγο πριν τη δολοφονία του

Η εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ, η αλλαγή στον αλγόριθμό και το Ισραήλ

Χτες

Από μέσο που ψυχαγωγεί, σε μέσο που κατευθύνει

Explainer: Γιατί οι διαδηλωτές στη Γεωργία προσπάθησαν να παραβιάσουν το προεδρικό μέγαρο;

Προχτές

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτοξευτήρες νερού, πιπεριού και δακρυγόνα

Σοκαριστικό αλλά αληθινό: Αυτό το μπαρ λειτουργεί από το 900 μ.Χ

Προχτές

Το παλαιότερο μπαρ που σερβίρει ποτά και ιστορία εδώ και 1.200 χρόνια!

Κινέζικη εταιρεία δίνει 10 ημέρες άδεια για κακή διάθεση – και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί!

Πριν 3 μέρες

Η φιλοσοφία που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και στην ισορροπία δουλειάς-ζωής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.