E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παράνομο και επίσημα το «καμάκι» στην Γαλλία

Τσουχτερό το πρόστιμο

Παράνομο και επίσημα το «καμάκι» στην Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/8/2018 | 11:22

Παράνομη θα θεωρείται εφεξής η σeξουαλική παρενόχληση στους δρόμους της Γαλλίας, το γνωστό «καμάκι», και στους παραβάτες που θα «συλλαμβάνονται» επί τόπου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 750 ευρώ στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της σeξουαλικής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, μερικές μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε νεαρή γυναίκα, την Μαρί Λαγκέρ, επειδή εκείνη απάντησε στα χυδαία σχόλιά του έξω από ένα παρισινό καφέ.

«Η σeξουαλική παρενόχληση στους δρόμους δεν τιμωρούνταν στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα τιμωρείται», δήλωσε χθες Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, η οποία είναι και η «αρχιτέκτονας» της νέας νομοθεσίας.

Ένα προσχέδιο νόμου ανέφερε ότι οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών θα θεωρείται ότι δεν συναινούν σε σeξουαλική επαφή με μεγαλύτερο ηλικιακά πρόσωπο. Αλλά ο νέος νόμος αναφέρει ότι το σeξ ανάμεσα σε έναν ενήλικα και σε ένα πρόσωπο 15 ετών και κάτω μπορεί να χαρακτηριστεί βιασμός αν ο νεότερος από τους δύο θεωρείται ότι δεν είναι σε θέση να έχει συναινέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στη Γαλλία, το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την πρώτη εκδοχή.

Η νέα νομοθεσία θα δίνει ακόμη στα ανήλικα θύματα βιασμού μια επιπλέον δεκαετία για να το καταγγείλει παρατείνοντας έτσι την προθεσμία στα 30 χρόνια από τη στιγμή που θα κλείσει τα 18.

Κάποιοι επικριτές της νέας νομοθεσίας ισχυρίζονται ότι τα αυστηρά μέτρα θα σημάνουν το τέλος του φλερτ. Η Σιαπά, είχε δηλώσει τον περασμένο χρόνο στο Reuters ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την εξόντωση του φλερτ και της «κουλτούρας του γάλλου εpαστή».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι...οι νόμοι της Γαλλικής Δημοκρατίας να απαγορεύουν τις προσβολές, την παρενόχληση, τις απειλές και τη συνήθεια να ακολουθεί κάποιος μια γυναίκα σε δημόσιους χώρους", δήλωσε χθες η Σιαπά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Να πάει στην πατρίδα της πρώτα»: Νέα επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Σήμερα

Νέα πολιτική θύελλα μετά την επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ληστεία με μια νεκρή στη Σαλαμίνα ‑ Έφερε χτύπημα στο κεφάλι από μπουκάλι

Σήμερα

Συναγερμός στην Αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Νικολά Σαρκοζί: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης «την ημέρα που μπήκε στη φυλακή»

Σήμερα

Στις 10 Νοεμβρίου φέρεται πως θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί

Νέα ποινική δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη – Περιλαμβάνει Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλους 17

Σήμερα

Nέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια ο προεδρεύων Γιάννης Μπούρας.

Η στιγμή που ροτβάιλερ επιτίθεται στον ιδιοκτήτη του στην Καλαμάτα

Σήμερα

Ο σκύλος τον έσερνε, τον δάγκωνε με μανία και τον τραυμάτισε σοβαρά

Πώς συνέβη η τραγωδία με τη 10χρονη στο σχολείο του Ασπρόπυργου

Σήμερα

«Δεν έκανε γυμναστική, περπατούσε και κατέρρευσε» λέει το υπουργείο Παιδείας

ΕΛΤΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται ορεινές περιοχές και νησιά

Σήμερα

Τι αναφέρει η εταιρία μετά την απόφαση για το ξαφνικό λουκέτο σε 204 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Κατέρρευσε 10χρονη στο προαύλιο δημοτικού σχολείου

Σήμερα

Το κορίτσι έκανε γυμναστική όταν κατέρρευσε - Μεταφέρθηκε στο Θριάσειο - Προηγήθηκε λιποθυμικό επεισόδιο

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφ. Νίκης

Σήμερα

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, έπειτα από κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.