E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε αυτή τη χώρα η κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους να μην δουλεύουν τις Δευτέρες

Ζητά ρεπό για όλους

Σε αυτή τη χώρα η κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους να μην δουλεύουν τις Δευτέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/8/2018 | 08:58

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναγκάζεται να λάβει πιο δραστικά μέτρα για το burn out των εργαζόμενων στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον ζητά από τις εταιρείες να δίνουν ρεπό στους εργαζόμενούς τους τα πρωινά της Δευτέρας, σε μια ακόμη προσπάθεια να βελτιώσει τα αρνητικά ρεκόρ της χώρας στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των πολιτών.

Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εκτιμά ότι η «Φωτεινές Δευτέρες» θα δώσουν στους εργαζόμενους την απαραίτητη ανάσα στο ήδη υπερφορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα. Βέβαια ανάλογες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η ιδέα ήρθε από ένα άλλο μέτρο που εφαρμόστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, τις Premium Fridays, όπου οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να φεύγουν νωρίτερα τις Παρασκευές. Στόχος ήταν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους ή ακόμη και στα μαγαζιά, για να δοθεί μια ώθηση στην κατανάλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο μέτρο προβλέπει για τις εταιρείες να ζητά από τους εργαζόμενους να μην πηγαίνουν τις Δευτέρες στο γραφείο από το πρωί, αλλά μετά το μεσημέρι, και η πρόταση αφορά στις Δευτέρες μετά την τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Το υπουργείο εφάρμοσε ήδη το μέτρο για τους υπαλλήλους του, λέγοντας ότι δεν επηρέασε τη δουλεία του υπουργείου.

Μένει ωστόσο να δούμε πόσες εταιρείες θα το εφαρμόσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια έρευνα που διεξήχθη ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των Premium Fridays διαπίστωσε ότι μόλις το 11,2% των εργαζομένων έφευγαν τελικά από την δουλειά τους νωρίτερα τις Παρασκευές, αφού οι εταιρείες διαμαρτύρονται ότι ήταν μεγάλος ο φόρτος εργασίας για να δώσουν στους υπαλλήλους επιπλέον ελεύθερο χρόνο.

Η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την εργασιακή της κουλτούρα μετά την αυτοκτονία της Matsuri Takahashi, μιας 24χρονης υπαλλήλου της διαφημιστικής Dentsu, το 2015. Τους μήνες πριν την αυτοκτονία της είχε δουλέψει πάνω από 100 ώρες υπερωρίες. Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει το θάνατό της ως karoshi ή θάνατο από υπερβολική εργασία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.