E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονιστική μαρτυρία δημοσιογράφου: Τη βίαζαν 15 μήνες μπροστά στον συντρόφό της

Η μαρτυρία των εφιαλτικών βασανιστηρίων

Συγκλονιστική μαρτυρία δημοσιογράφου: Τη βίαζαν 15 μήνες μπροστά στον συντρόφό της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/8/2018 | 09:49

Η Καναδή δημοσιογράφος Amanda Lindhout έζησε την απόλυτη φρίκη στο πλευρό του φωτογράφου συντρόφου της Nigel Brennan όταν απήχθη από Σομαλούς το 2008. Βασανίστηκε και βιάστηκε για 15 μήνες στην εμπόλεμη Σομαλία. Έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήταν μόλις 26 ετών όταν ταξίδεψε στη χώρα με τον 36χρονος Αυστραλό φωτογράφο σύντροφό της Nigel Brennan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 23 Αυγούστου, την τρίτη τους μέρα στη χώρα, που Σομαλοί απήγαγαν το ζευγάρι. Τηλεφώνησαν στις οικογένειές τους και ζήτησαν λύτρα 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον καθένα. Στους 15 μήνες μέχρι την απελευθέρωσή τους βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη. Τους βασάνιζαν, τους άφηναν χωρίς φαγητό και βίαζαν επανειλημμένα τη δημοσιογράφο.

Η μαρτυρία των εφιαλτικών βασανιστηρίων
Εννιά χρόνια και δύο μήνες από τη μέρα που μπήκε φυλακή ο εγκέφαλος της απαγωγής τους, η Amanda Lindhout θυμάται πώς έφτασε να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της. Θα έκοβε τις φλέβες της με ένα ξυράφι. Ήταν 13 μήνες που βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων. Δεν άντεχε άλλο τα βασανιστήρια.

«Ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω την απόφαση. Και κάθε μέρα που έβλεπα τον ήλιο, το μάτι μου έπιανε μια κίνηση. Ήταν ένα πουλί που πετούσε. Πάντα πίστευα στα σημάδια. Ήταν σαν κάτι να μου έλεγε να κρατήσω. Και αυτό το πουλί ήταν ο αγγελιοφόρος. Απομακρύνθηκε η επιθυμία να βάλω τέλος στη ζωή μου και δεν επέστρεψε ποτέ αυτό το συναίσθημα. Ήμουν αποφασισμένη να επιβιώσω. Ήμουν αποφασισμένη ότι θα ελευθερωθώ και θα ξαναδώ την οικογένειά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν σε κανέναν δημοσιογραφικό όμιλο την εποχή της απαγωγής της. Είχε κάνει αποστολές για το France 24 στη Σομαλία και είχε δουλέψει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο τότε σύντροφός της δεν είχε καθόλου εμπειρία από εμπόλεμη ζώνη. Η Amanda Lindhout μίλησε για τη στιγμή που τους απήγαγαν, την αποτυχημένη απόδρασή τους και την απελευθέρωσή τους μετά την καταβολή λύτρων.

«Ήμασταν σε χώρο συγκέντρωσης εκτοπισμένων. Αυτή θα ήταν η μεγάλη ιστορία για την οποία είχαμε πάει στη Σομαλία. Βρισκόμασταν σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο και είδαμε ένα αυτοκίνητο να σταματά στην άκρη. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησε ο εφιάλτης. Υπήρχαν περίπου 12 ένοπλοι που κρύβονταν πίσω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Και το επόμενο πράγμα που ήξερα είναι ότι είχα απαχθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απαγωγή τους μετακινούσαν συνέχεια σε διαφορετικά σπίτια. Το ζευγάρι ασπάστηκε το Ισλάμ πιστεύοντας ότι ίσως βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησής τους. Μετά από 4 μήνες, στη μέση της νύχτας, μετέφεραν τη δημοσιογράφο στο κέντρο της ερήμου. «Με έβγαλαν από το αυτοκίνητο και μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό. Μου είπαν ότι μου δίνουν 30 δευτερόλεπτα να πείσω τη μητέρα μου να τους δώσει τα λύτρα μέσα σε 7 μέρες ή θα με αποκεφαλίσουν».

Μετά από 5 μήνες ομηρίας, η δημοσιογράφος και ο φωτογράφος σύντροφός της προσπάθησαν να δραπετεύσουν. Κατάφεραν να βγουν από ένα παράθυρο και βρήκαν καταφύγιο σε ένα τζαμί. Τους βρήκαν οι ένοπλοι απαγωγείς τους. Οι σεξουαλικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε συχνότητα και ένταση.

Μετά από 460 μέρες αιχμαλωσίας, η Amanda και ο σύντροφός της απελευθερώθηκαν αφού οι οικογένειές τους πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια και ικέτευσαν για τις ζωές τους. Εννιά χρόνια μετά βρίσκει ανυπολόγιστη αξία στις απλές απολαύσεις που κάποτε θεωρούσε δεδομένες. Στις 18 Ιουνίου ο εγκέφαλος της απαγωγής τους Ali Omar Ader καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή στον Καναδά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός Αμερικανός σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά των Χανίων

Σήμερα

69χρονος επιβάτης από τις ΗΠΑ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πλοίο με σημαία Μάλτας

Τελετή αποφοίτησης νηπιαγωγείου στο Οχάιο: Βίαιο μαλλιοτράβηγμα μαμάδων μέσα στην αίθουσα

Σήμερα

Οι βίαιες εικόνες από τη συμπλοκή έθεσαν σε κίνδυνο την αποφοίτηση των μικρών παιδιών

22χρονος κατέγραψε με κινητό τη στιγμή που προκάλεσε καραμπόλα ‑ το βίντεο που τον έκαψε

Σήμερα

Με αποδεικτικό υλικό από το ίδιο του το κινητό, ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και υποχρεωτική επανάληψη εξετάσεων οδήγησης μετά από σχεδόν τρία χρόνια

Πυροβολισμοί στην Πατησίων: Τραυματίστηκε καταστηματάρχης – Τρεις ύποπτοι πιάστηκαν μετά από καταδίωξη

Σήμερα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση μετά το αιματηρό περιστατικό – Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου ‑ Ποιοι ορίζονται αναπληρωτές

Σήμερα

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα γνωστοποίησε τους εκπροσώπους Τύπου της ΕΛΑΣ

Ο Oleksandr Usyk έγινε ξανά viral με εμφάνιση Βυζαντινού πολεμιστή στο ρινγκ

Σήμερα

Ο αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την έντονη θρησκευτική και ιστορική συμβολισμό της ενδυμασίας του στον αγώνα τίτλου κόντρα στον θρύλο του kickboxing Rico Verhoeven

Πέθανε ο ηθοποιός του «Emily in Paris», Πιερ Ντενί, έπειτα από μάχη με το σύνδρομο ALS

Σήμερα

Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός έχασε τη μάχη σε ηλικία 69 ετών

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Ο 10χρονος έπαιζε και έπεσε στο κανάλι, πώς έγινε η τραγωδία στις Σέρρες

Σήμερα

Συνελήφθη η μητέρα του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου που φέρεται να προχωρούσε σε ρευματοκλοπή, περνώντας καλώδιο μέσα από το νερό

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.