E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απάντηση Υπουργείου Εργασίας σε ΝΔ: Μας αφήσατε 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Η σχετική ανακοίνωση

Απάντηση Υπουργείου Εργασίας σε ΝΔ: Μας αφήσατε 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/8/2018 | 18:51

Απάντηση στη ΝΔ για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης δίνει το υπουργείο Εργασίας με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δήλωση του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει στη δήλωσή του: «τη στιγμή που εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τις συντάξεις τους, η κυβέρνηση -για πολλοστή φορά- εξαπατά χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους». Παράλληλα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σημειώνει ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, «κατά τη συνήθη πρακτική της, μεταθέτει με νέα δήλωσή της το χρόνο απονομής των συντάξεων».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος, για να τολμά να κάνει αναφορές στις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο. Κάποια στιγμή, όμως, τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν.

Ποιος εμπαίζει, λοιπόν, κύριε Βρούτση τους πολίτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Η παρούσα κυβέρνηση που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές ή εσείς που μας αφήσατε κληρονομία 400 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης;

- Η παρούσα κυβέρνηση που έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ, μετά από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας ή εσείς κύριε Βρούτση που πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις και παραδώσατε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισ. ευρώ;» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Όσο για τον κόσμο της εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία. Γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τις 21 Αυγούστου και εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως γνωρίζει και ότι είναι ο κύριος Βρούτσης και το κόμμα του αυτοί που κατεδάφισαν τους μισθούς κατά 22% και 32% για τους νέους, που κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διέλυσαν την αγορά εργασίας, αφήνοντας την εργοδοσία ασύδοτη και ανεξέλεγκτη» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.