E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν και ποιες σχολές θα εκτοξευτούν

Πού θα κινηθούν οι βάσεις σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις

Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν και ποιες σχολές θα εκτοξευτούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2018 | 11:35

«Ώρα - μηδέν» για τις βάσεις 2018 με την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων να οδεύει προς το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα που επικαλούνται στέλεχος του υπ. Παιδείας, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη το πρωί. Ωστόσο, μένει η ανακοίνωση του υπ. Παιδεία που θα επιβεβαιώσει ή όχι το γεγονός.

Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, μέχρι και 2.500 μόρια αναμένεται να εκτοξευτούν οι βάσεις σε μερικά τμήματα των Παιδαγωγικών Σχολών, ενώ σύμφωνα με τα «Νέα», οι Ανθρωπιστικές Σπουδές (1o επιστημονικό πεδίο) αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση, ενώ στις Θετικές Σχολές (2ο επιστημονικό πεδίο) η πτώση θα είναι αισθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο

των Ανθρωπιστικών Σπουδών Νομικές Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικρές αυξήσεις όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια.

Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι η Νομική τα MME οι Ψυχολογίες δεν φαίνεται να μετακινούνται οι βάσεις.

Από την άλλη πλευρά στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια. Στο Πεδίο αυτό εντάσσονται λιγότερες Σχολές αλλά εδώ βρίσκονται οι περισσότεροι υποψήφιοι που διεκδικούν τις Παιδαγωγικές Σχολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο

των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνεία) η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου.

Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια με μεγαλύτερη πτώση στις μεσαίες και στις Σχολές χαμηλής ζήτησης.

Στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές θα είναι ακόμα και κοντά στα 8.000 μόρια

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και οι Ιατρικές Σχολές θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες.

Η Ιατρική Αθήνας που παραδοσιακά απαιτούσε βαθμολογίες αρκετά πάνω από 1 9.000 μόρια φέτος θα χαμηλώσει τον πήχη με πιθανό ενδεχόμενο να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο

των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής οι Βάσεις 2018 αναμένονται στα περυσινά επίπεδα αλλά στις Σχολές υψηλής ζήτησης θα δούμε να ανεβαίνουν μέχρι και 300 μόρια κυρίως λόγω της καλύτερης επίδοσης των υποψηφίων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας που είναι μάλιστα και μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Ετσι οι Βάσεις εδώ αναμένεται ότι δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική

Τέλος οι Βάσεις 2018 στις Στρατιωτικές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα Πεδία θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περσινά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.