E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισχυρές καταιγίδες περιμένουν ΕΜΥ και μετεωρολόγοι

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ισχυρές καταιγίδες περιμένουν ΕΜΥ και μετεωρολόγοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/8/2018 | 08:51

Αλλάζει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυκλωνική κυκλοφορία που επικρατεί στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα των Βαλκανίων και της Αδριατικής, κινείται γρήγορα προς την χώρα μας και επηρεάζει ήδη τον καιρό στα κεντρικά και δυτικά διαμερίσματά της με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το κέντρο της εν λόγω κυκλωνικής διαταραχής αναμένεται να βρίσκεται πάνω από τα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι της Δευτέρας όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Για σήμερα αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως και το πρωί της Δευτέρας στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι και έπειτα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μην σας ξεγελάσει ο καιρός αύριο (σ.σ. σήμερα) Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής. Θα ξεκινήσει η ημέρα με καλό καιρό και μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό. Στη συνέχεια όμως θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανότατα -σε τοπικό επίπεδο- ακόμη και ισχυρές καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καιρός στην Αθήνα θα βελτιωθεί από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα. Επομένως, σχεδόν για 24 ολόκληρες ώρες θα είναι κατά διαστήματα άστατος σε αρκετές περιοχές του νομού».

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με το οποίο προειδοποιεί για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ, σύμφωνα με το δελτίο, προβλέπονται και χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν:

Δευτέρα, 27 Αυγούστου

Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Στερεά

Β. Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Τρίτη, 28 Αυγούστου

Α. Μέχρι και το μεσημέρι, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Β. Μέχρι και το απόγευμα, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά (και η Αττική), η Εύβοια και πιθανώς η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η αναλυτική ενημέρωση από την ΕΜΥ
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Θερμοκρασία σε πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων στη δυτική Μακεδονία από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Ατα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 47
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.