E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγνοούνται δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;

Διαψεύδουν τα περί εξαφάνισης οι δικηγόροι τους

Αγνοούνται δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/8/2018 | 15:48

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται. Όπως αναφέρουν οι Times και αναπαράγει το τουρκικό μέσο Habertürk, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Σταυρούλα Τομαρά, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, πέταξαν για την Ελλάδα από την μονάδα τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, την δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία, μέσω μίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυρία Τομαρά δήλωσε σε ελληνικό κανάλι: «Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει». «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.

«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο» ανέφερε. «Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυρία Τομαρά ανέφερε επίσης ότι τα ίχνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.

Ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.

Ο λοχίας του ηλεκτρονικού πολέμου Fatih Arik, κι ο αρχιλοχίας Πεζικού Halit Cetin, με καταγωγή από την Ξάνθη, υπηρετούσαν στο επίλεκτο σώμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορντό μπερελί. Δηλαδή σε αυτό, που κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του '17, είχε αναλάβει να εκτελέσει στη Μαρμαρίδα τον πρόεδρο Ερντογάν. Μετά την Ορεστιάδα, όπου είχαν παραδοθεί, είχαν μεταφερθεί στο Μεταγωγών στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους τελευταίους μήνες κρατούνται στην Αμυγδαλέζα.

Διαψεύδουν οι δικηγόροι ότι αγνοούνται δύο από τους 8 Τούρκους

Κανείς από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν έχει εξαφανιστεί δηλώνουν κατηγορηματικά οι δικηγόροι του διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διευκρίνιζαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Σήμερα

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.