E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Φαντάσματα» οι 500.000 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Η παραδοχή ήρθε από το υπ. Οικονομικών, καθώς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους

«Φαντάσματα» οι 500.000 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2012 | 00:00

Παντελώς άγνωστοι είναι για το υπουργείο Οικονομικών αυτοί που πλήρωσαν, αλλά και αυτοί που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραδοχή ήρθε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν πλήρωσαν το περσινό ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου», ανέφερε σε απάντησή του στη Βουλή ο Γ. Μαυραγάνης, υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που δεν πλήρωσαν. Η αιτία είναι ότι η παροχή του ρεύματος μπορεί να είναι σε άλλο όνομα από αυτό του ιδιοκτήτη του ακινήτου...

Το θέμα προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ¶δωνις Γεωργιάδης για το εάν πλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να μάθει εάν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ –εκφράζοντας την αλληλεγγύη στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω»– έμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του ότι δεν θα πληρώσει το χαράτσι, αλλά αντίθετα θα το καταθέσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

«Η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σημειώνεται ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ», ανέφερε ο υπουργός.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.