Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά
Στο πλοίο βρίσκονται 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα

Δημοσίευση 29/8/2018 | 01:04
Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", λίγα λεπτά μετά τις 12 το βράδυ, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά - Χανιά και στο οποίο επιβαίνουν 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ και συγκεκριμένα σε φορτηγό, ενώ ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στα επάνω καταστώματα.
Το πλήρωμα έχει ενημερώσει τους επιβάτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο λόγω του καπνού μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Η φωτιά κατά δήλωση του πλοιάρχου έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ήδη δίπλα στο πλοίο πλέει το "Blue Horizon". Επίσης οκτώ σκάφη του Λιμενικού σπεύδουν για βοήθεια.
Το πλοίο όπως αναφέρει το ΥΕΝ, επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.
Δείτε πώς περιγράφει την κατάσταση στο twitter ένας επιβάτης
Ταξίδι για Κρήτη με την ΑΝΕΚ πλοίο ελ.Βενιζέλος.Πήρε φωτιά στο τέταρτο γκαράζ νταλίκα απο ότι μας είπαν χωρίς να είναι σίγουρο ,είμαστε στο κατάστρωμα όλοι μυρίζει καμένο και βγάζει καπνούς απο τους αεραγωγούς.8 πλοία κοντά μας για βοήθεια #anek #benizelos #φωτια
— spyros (@spyrosbarbe) August 28, 2018ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το στίγμα του πλοίου όπως φαίνεται στο marinetraffic.com