E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αλλοι πέντε θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Αυξάνονται θύματα και κρούσματα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αλλοι πέντε θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/8/2018 | 11:16

Σε 133 ανέρχονται τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ 16 άνθρωποι κατέληξαν, όπως επισήμανε η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δανάη Περβανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι «δυστυχώς η διασπορά του ιού είναι αρκετά μεγάλη και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε πολλούς δήμους, με βασικά επίκεντρα την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία». Πρόσθεσε ότι «φέτος έχουμε πολλά περιστατικά που έχουν διαγνωστεί. Έχουμε μια πρόωρη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου και σε αυτό συντέλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της συρροής κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο άλλες χρονιές είχαμε κρούσματα και στις αρχές Οκτωβρίου» είπε η κα Περβανίδου και συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πρόσθεσε ότι «το 80% των ανθρώπων που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, το 20% αναπτύσσουν μια ιογενή συνδρομή και το 1% εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα και αυτά είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» και εξήγησε πότε και ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν αναπτύσσονται κάποια συμπτώματα είναι καλό να απευθυνόμαστε στο γιατρό μας. Τα απλά συμπτώματα που δημιουργούνται όταν έχουμε την απλή ίωση του Δυτικού Νείλου, είναι πυρετός, πονοκέφαλος, διάρροιες, εμετοί, έντονη καταβολή και κόπωση. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν συμπτώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η πτώση του επιπέδου συνείδησης, λήθαργος, υπνηλία, τότε ο ασθενής πρέπει άμεσα να νοσηλευτεί» διευκρίνισε η κα Περβανίδου.

Σχολιάζοντας δε την ανθεκτικότητα των κουνουπιών είπε ότι «καλό είναι να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά με δραστικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές όπως: DEET, Πικαριδίνη/ικαριδίνη, ΙR3535 και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου».

Η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε ότι το Κέντρο έχει κάνει ήδη συστάσεις προς τις τοπικές αρχές για εντατικοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Σήμερα

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.