E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το τοπικό Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό!

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι

Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το τοπικό Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/8/2018 | 15:52

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών κατέληγε μέσα στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, χωρίς να μπορέσει να λαβει καμία βοήθεια, καθώς το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποτυπώνοντας αυτό το θλιβερό συμβάν για να δείξει την κατάσταση αποδιοργάνωσης στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας ανα τη χώρα.

"Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό. Στο Κέντρο Υγείας ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, καθώς το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν διαθέτει αςθενοφόρο. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, χρόνος που όμως απεδείχθη μοιραίος" επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.

"Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία.

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού και οι κλοπές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, λόγω της πλημμελούς φύλαξης. Γίνονται διαρρήξεις οχημάτων από το προαύλιο και βίαιες επιθέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό. Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές από Ρομα είναι καθημερινό φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγγέλλεται δε συγκεκριμένο συμβάν. "Το βράδυ 29/9/2018 Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε αναίτια από συνοδούς μιας ασθενούς ρομά κατά την εξέταση αυτής". Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί "προτού υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου, να επιληφθεί το Υπουργείο Υγείας και να αυξηθεί η φύλαξη".

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριου. Γιατρός δέχθηκε πρόςφατα επίθεση αναίτια από ομάδα Ρομα (γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές βίαια). Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία. Αυτά συμβαίνουν λόγω πλημμελούς φύλαξης, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, η Ομοςπονδία καταγγέλλει πως τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητει, να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.

Μάλιστα ζητεί οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής γιασυνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ηςΥΠΕ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.