E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έφεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Φλώρου

Καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου

Έφεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Φλώρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/8/2018 | 15:41

Με παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα ερωτηματικά που προέκυψαν για την πιστοποίηση της αναπηρίας που οδήγησε σε πρόωρη αποφυλάκιση τον Αριστείδη Φλώρο, καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου, ανοίγει ο δρόμος, μέσω της δικαστικής οδού, να ανατραπεί αυτή η απόφαση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης -απευθύνεται στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας -ζητείται να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που αποφυλάκισε τον Φλώρο και να επανεξεταστεί στο σύνολο της η υπόθεση.

Η άσκηση έφεσης και ουσιαστικά η επανεξέταση της υπόθεσης για την πρόωρη αποφυλάκιση Φλώρου ζητείται διότι, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο η πιστοποίηση για το ότι το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη και με δύο λόγια δεν πείθει, ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται, ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό διότι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία και το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Παράλληλα στις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Η αναφορά από τον Ευαγγελισμό θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ο οποίος ήδη έχει διατάξει έρευνα προς διερεύνηση αδικημάτων όπως η ψευδής βεβαίωση και η δωροδοκία.

Σύμφωνα με το έγγραφο από τον Ευαγγελισμό που έφερε στη δημοσιότητα το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση και εφόσον το βούλευμα πρόωρης αποφυλάκισης για τον Αριστείδη Φλώρο ανατραπεί, ο ίδιος θα πρέπει να γυρίσει στη φυλακή, καθώς έχει καταδίκες σε κάθειρξη 21 χρόνων για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου εκ. ευρώ και σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ενός δικηγόρου που ήταν αντίδικός του στην υπόθεση της Energa.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Σήμερα

Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Σήμερα

Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Σήμερα

Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Σήμερα

Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Σήμερα

H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Σήμερα

Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Σήμερα

Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Σήμερα

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Σήμερα

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.