E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελευθέριος Βενιζέλος : Επιχείρηση καθαρισμού πριν πάει στα ναυπηγεία

Συνεργεία απομακρύνουν τα αποκαΐδια, αλλά και τα ελάχιστα εναπομείνατα οχήματα

Ελευθέριος Βενιζέλος : Επιχείρηση καθαρισμού πριν πάει στα ναυπηγεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/9/2018 | 19:16

Σε εξέλιξη είναι την Κυριακή η επιχείρηση καθαρισμού στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Ελ. Βενιζέλος», μετά τη χθεσινή πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/08). Συνεργεία απομακρύνουν τα αποκαΐδια, αλλά και τα ελάχιστα εναπομείνατα οχήματα, προκειμένου το πλοίο να αποπλεύσει με προορισμό τα ναυπηγεία στο Πέραμα, προς επισκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα. Μεταξύ αυτών και ένα φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά και στο οποίο εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη. Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Ανακούφιση, βλέποντας τις εικόνες από τις περιουσίες επιβατών που έγιναν στάχτη, προκαλεί η διαβεβαίωση του εκπροσώπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Κώστα Μπερτσιά ότι «η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν – με βάση όσα ορίζει ο νόμος – τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών».

Όπως είπε ο κ. Μπερτσιάς σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου. Σε ότι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη.

«Υπάρχει νόμος που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία», πρόσθεσε ο κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.