E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλες αυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Εγκύκλιος του οικονομικού επιτελείου αλλάζει τους συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης

Μεγάλες αυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/9/2018 | 22:27

Σοκ στην αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναμένεται να προκαλέσει εγκύκλιος του οικονομικού επιτελείου η οποία αλλάζει τους συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα -κυρίως 5ετίας- από την 1η Σεπτεμβρίου και οδηγεί τους καταναλωτές προς τα παλιά ρυπογόνα και με γυρισμένα χιλιόμετρα οχήματα που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 τα εισαγόμενα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6 και έχουν τα γράμματα W ή ZA και Αξία Λιανικής προ Φόρων έως 14.000 ευρώ και εκπέμπουν από 101 έως 120 γρ. CO2 ο συντελεστής του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνεται από 4 σε 6% δηλαδή αυξάνεται σε ποσοστό 50%.

Αν τώρα το όχημα πληρεί την οδηγία Euro 6 χωρίς να αναγράφονται τα γράμματα W και ZA (δηλαδή είναι πρώτης γενιάς Euro6 Α και Β) ή είναι Euro 5 ο συντελεστής του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνεται από 4% σε 12% καταγράφοντας αύξηση 200%!

Την ίδια στιγμή η εισαγωγή παλαιότερων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δείχνει ανεπηρέαστη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από εκτελωνιστές και τελωνειακούς που μίλησαν στο newsauto επισήμαναν ότι: «Το Τέλος Ταξινόμησης στα παλιά αυτοκίνητα με ηλικίες άνω των 10 ετών παραμένουν στα ίδια επίπεδα λόγω της μείωσης που προκαλεί η παλαιότητα και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου τα «καθαρά» αυτοκίνητα που πληρούν τις οδηγίες Euro5 και Euro6 τα οποία στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη γίνονται ασύμφορη η απόκτησή τους καθώς το Τέλος Ταξινόμησης πολλαπλασιάζεται! Με λίγα λόγια με αυτή την εγκύκλιο το κράτος κάνει απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων 5ετίας και οδηγεί τους καταναλωτές που δεν μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο όχημα στα παλιά, ρυπογόνα και επικίνδυνα αυτοκίνητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκτελωνιστές το κόστος εκτελωνισμού ενός αυτοκινήτου που πληροί την οδηγία ρύπων Euro6 από 1.200 ευρώ θα εκτοξευθεί σε πάνω από 2.400 ευρώ!

Αντίστοιχα σε ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πληροί την οδηγία Euro5 το κόστος εκτελωνισμού από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα θα ξεπεράσει τις 4.000 ευρώ με αποτέλεσμα να γίνει ασύμφορη η εισαγωγή του στην Ελλάδα.

Έτσι θα μειώσετε το Τέλος Ταξινόμησης
Μοναδική λύση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με 1 Άδεια Κυκλοφορίας πριν την 1 Ιουνίου 2016 αποτελεί το «Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης» το οποίο έχει παράβολο ύψους 300 ευρώ και χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να περιμένει να συσταθεί η ειδική επιτροπή η οποία μπορεί να συνεδριάσει μετά από πολλούς μήνες. Για αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην ΕΕ μετά τον Ιούνιο του 2016 δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει χρήση του Ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης…

Το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζει το κόστος εκτελωνισμού σύμφωνα με την Εργοστασιακή Αξία του οχήματος και όχι με την Αξία Λιανικής προ Φόρων που ισχύει σήμερα με αποτέλεσμα το κόστος να μειώνεται πάρα πολύ σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ‑ «Είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση» ‑ Τα αδικήματα για Βορίδη, Αυγενάκη

Χτες

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν καταλήξει ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση από στελέχη και υψηλόβαθμα, και κατώτερα σε όλες τις θέσεις-κλειδιά, από το Υπουργείο έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες

Πλεύρης: Έγκλειστοι θα κρατηθούν οι 174 μετανάστες που εισήλθαν από τη Λιβύη

Χτες

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη νότια Κρήτη – Θα κρατηθούν έγκλειστοι έως την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης

Αυστραλία – Ελλάδα 7‑8: Τα κορίτσια του πόλο προκρίθηκαν στα ημιτελικά και πάνε φουλ για μετάλλιο

Χτες

Με τρομερή εμφάνιση και κατάθεση ψυχής, η Ελλάδα η Ελλάδα με γκολ-λύτρωση της Μυριοκεφαλιτάκη πήρε το εισιτήριο για τους `4` του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

«Ηλεκτροσόκ» με τις τιμές του ρεύματος – Ανέβηκε 44% σε 5 χρόνια

Χτες

Στα 0,2383€/kWh η Ελλάδα – Χαμηλότερες τιμές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα

Ο Αρης παίρνει τον Μπριν Φορμπς που έφυγε από το ΝΒΑ με 40,7% στα τρίποντα!

Χτες

Με 473 εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και τίτλο με τους Μπακς, ο δεινός σουτέρ Μπριν Φορμπς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Ευρώπη με τα κιτρινόμαυρα

Καύσωνας διαρκείας προ των πυλών – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς

Χτες

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά του επερχόμενου καύσωνα είναι ότι δε θα υπάρχει δροσιά ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Προχτές

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.