E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοτζιάς: Όλοι αποκαλούν την πΓΔΜ «Μακεδονία»

«Ευτυχώς με εμάς θα την αποκαλούν Βόρεια Μακεδονία»

Κοτζιάς: Όλοι αποκαλούν την πΓΔΜ «Μακεδονία»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/9/2018 | 12:49

Μετά την επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της πΓΔΜ, στην οποία αναφέρεται στη γέιτονα χώρα ως «Μακεδονία», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζει σε δηλώσεις του ότι η πλειοψηφία των κρατών την έχουν ονοματίσει έτσι και ότι πλέον, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, θα την αποκαλούν Βόρεια Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πλειοψηφία των κρατών έχουν ονοματίσει την πΓΔΜ ως Μακεδονία. Ευτυχώς με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον Real Fm και συνέχισε.

«Κάνουν ως μωρές παρθένες ότι το λέει ο Τραμπ Μακεδονία, αφού έτσι τους έχει αναγνωρίσει, έτσι τους λέει. Κάνουν σαν να μην γνωρίζουν ότι εδώ και 15 χρόνια όλοι την ονομάζουν Μακεδονία. Ο Τραμπ ονοματίζει τη χώρα όπως την έχει ονοματίσει επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

«Εμείς πήραμε πίσω το όνομα και δεν το παραδώσαμε με τη συμφωνία» υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αναφορές του Ζάεφ σε «μακεδονική γλώσσα» ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «λογικό από την πλευρά του να υπερτονίζει τη μακεδονική γλώσσα που έχει πάρει από το '50 και όχι από εμάς. Θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση από την αλλαγή ονόματος γιατί είναι η δεύτερη χώρα στην ιστορία της Ευρώπης που αλλάζει το όνομά της».

Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα και τη διαπραγμάτευση για τα εμπορικά προϊόντα ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «υπάρχουν δύο πράγματα στην πιστοποίηση: από ποια χώρα προέρχεται εκεί θα λέγεται βόρεια Μακεδονία, το ζητούμενο είναι στα εμπορικά σήματα και αυτό θα γίνει με διαπραγμάτευση κάτω από την αιγίδα της ΕΕ.

Επί 25 χρόνια όλα αυτά λέγονταν μακεδονικά, προϊόν ή παραγωγή Μακεδονίας. Το δεύτερο τελείωσε θα λέγεται προϊόν βόρειας Μακεδονίας, τα εμπορικά σήματα συζητούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί στη Βουλή με πλειοψηφία βουλευτών

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς αφού αρχικά είπε ότι «γνωρίζω τι λέει ο εταίρος των ΑΝΕΛ» στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «οι αποφάσεις στις κυβερνήσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία είναι φανερό ποιος έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Δεν θα ψηφιστεί με πλειοψηφία κομμάτων αλλά με πλειοψηφία βουλευτών». Κάλεσε, δε, ΝΔ «να μην φύγει από τη συζήτηση με κάποιο πρόσχημα αλλά να πει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

«Πιο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν οι φίλοι μου από τη Βόρεια Μακεδονία. Κάνουν δημοψήφισμα, αλλάζουν το Σύνταγμα και πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Αν είμαστε κακοποροαίρετοι, που δεν είμαστε, αγοράζουν γουρούν στο σακί γιατί δεν ξέρουν που θα είμαστε μετά. Αυτο σημαίνει οτι μας εμπιστεύονται» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο στη ΔΕΘ είπε ότι «τα συλλαλητήρια είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα διαφωνούσα σε αυτό. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μέσα στο συλλαλητήριο υπάρχουν ακροδεξιές δυνάμεις που θέλουν να το μετατρέψουν σε κάτι άλλο.

Αλήθεια είναι ότι μπερδεύονται εκκλησιαστικές οργανώσεις που δεν έχουν λόγο. Αλλά αυτές οι δύο αλήθειες δεν αναιρούν το δικαίωμα του συλλαλητηρίου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.