E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μαγικό Κουτί» στο Θέατρο Πρόβα

Από τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

«Μαγικό Κουτί» στο Θέατρο Πρόβα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει, ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Όταν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της, να της εξασφαλίσει το «μαγικό κουτί», που κρύβει τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου, μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Ξωτικά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει το «μαγικό κουτί» εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας. 

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και παίρνουν ένα συμβολικό δωράκι από τους ηθοποιούς που θα πρέπει με τη σειρά τους να το χαρίσουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σημείωμα του Συγγραφέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»;

Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας, αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της. Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Πριν 4 μέρες

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Έρχεται το Hobby Festival 2024

ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

Vinyl Market

Πριν 1 εβδομάδα

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Πριν 1 εβδομάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.