E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ στο studio Μαυρομιχάλη

Σε σκηνοθεσία Στέλλα Κρούσκα

«Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ στο studio Μαυρομιχάλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/9/2018 | 13:46

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του studio Μαυρομιχάλη, παρουσιάζει από τις αρχές Οκτωβρίου 2018, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, το έργο «Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ, σε σκηνοθεσία Στέλλα Κρούσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

 Στις 23 Οκτωβρίου 2002, 42 Τσετσένοι εισέβαλαν στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα. Διέκοψαν την παράσταση του μιούζικαλ «Νορντόστ» και κράτησαν ως ομήρους 850 άτομα. Το αίτημα τους ήταν να αποχωρήσουν τα ρώσικα στρατεύματα από την Τσετσενία.

Χωρίς να καταβάλει καμία σοβαρή προσπάθεια να δώσει αναίμακτο τέλος στο δράμα των ομήρων, η ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα εισέβαλε στο θέατρο. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, λένε οι μυστικές υπηρεσίες. Ήταν μια αιματοχυσία, λένε οι σχολιαστές.

Η ομηρία κράτησε 57 ώρες και στοίχισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια επίσημη ομιλία στη τηλεόραση ο πρόεδρος Πούτιν είπε: «Αποδείξαμε πως κανένας δεν μπορεί να αναγκάσει τη Ρωσία να γονατίσει». Ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων με τα λόγια: «Δεν μπορέσαμε να τους σώσουμε όλους – παρακαλώ συγχωρήστε μας.» Την επόμενη Δευτέρα την ανακήρυξε ως Ημέρα Εθνικού Πένθους.

Για κάθε νεκρό όμηρο η κυβέρνηση πλήρωσε το ποσό των 3150 ευρώ. Οι επιζήσαντες πήραν τα μισά. Από 76 μηνύσεις για ψυχική οδύνη, τις 65 τις απέρριψε ένα δικαστήριο της Μόσχας. Έντεκα περιπτώσεις κέρδισαν αποζημιώσεις ανάμεσα σε 80 και 2150 Ευρώ.

24 προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από επίσημη πλευρά η Ομηρία στη Μόσχα συγκρίνεται με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου, θεωρείται αντιπατριωτικό να κάνει κανείς σκέψεις για τα αίτια της τρομοκρατίας ή για αναίμακτες λύσεις.

 Στη παράσταση στο studio Μαυρομιχάλη, 9 γυναίκες με όχημα το έργο του Μπουχστάινερ και αληθινές μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν από μέσα τα γεγονότα, μας δίνουν το ιστορικό της τραγωδίας που συγκλόνισε ολόκληρο το κόσμο και που σήμερα 16 χρόνια μετά, οι κάθε είδους παραλλαγές της, αποτελούν τον καθημερινό εφιάλτη της «πολιτισμένης Δύσης».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Πριν 1 εβδομάδα

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Πριν 1 εβδομάδα

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Πριν 1 εβδομάδα

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πριν 2 εβδομάδες

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Πριν 4 εβδομάδες

Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Πριν 4 εβδομάδες

Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Πριν 11 εβδομάδες

New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Πριν 11 εβδομάδες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.