E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με ψήφους 448 υπέρ, 197 κατά και 48 αποχές

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2018 | 14:22

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με ψήφους 448 υπέρ, 197 κατά και 48 αποχές την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 7 που προβλέπει ακόμα και αναστολή του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο για την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αντιμετώπιζε πολλές και σοβαρές κατηγορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ελευθεροτυπία, το σεβασμό του κράτους Δικαίου και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης,. Ενώ ακόμα και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) έχει ξεκινήσει έρευνα για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων από μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης.

Τι προηγήθηκε

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ταξίδεψε στην του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με στόχο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές αντίπαλων πολιτικών ομάδων να καταψηφίσουν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 και δεύτερον να διασπάσει την ενότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του ΕΚ, μέλος του οποίου είναι και το «Fidesz», το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τους Φιλελευθέρους Δημοκράτες, τους Σοσιαλδημοκράτες, την Αριστερά και τους Πράσινους, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εμφανιζόταν διαιρεμένο. Ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Όρμπαν στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου απέφυγε να απαντήσει στις κατηγορίες για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ τον «τιμωρεί» για την άρνησή του να δεχθεί έστω και έναν μόνο πρόσφυγα από την Ελλάδα και την Ιταλία, προκάλεσαν την οργή στελεχών της ίδιας της πολιτικής του ομάδας.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εξελέγη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Ζεμπάστιαν Κουρτς η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και στέλεχος των συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Μάνφερντ Βέμπερ, «άδειασαν» τον Βίκτορ Όρμπαν. Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωβουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 κατά της κυβέρνησης Όρμπαν.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας είναι το μεγαλύτερο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ελέγχοντας» 218 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 751. Μέχρι σήμερα οι ηγέτες του ΕΛΚ έκαναν τα «στραβά μάτια» στις «αποκλίσεις» του Βίκτορ Όρμπαν με σκοπό να διατηρήσουν την ενότητα της πολιτικής τους ομάδας με το σκεπτικό ότι είναι καλύτερο να «κρατήσουμε στην οικογένεια τον Όρμπαν για να ελέγχουμε και να περιορίζουμε τις υπερβολές του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Καρυστιανού δηλώνει αποφασισμένη: «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» – «Καμία συνεργασία με το παλιό πολιτικό σύστημα»

Χτες

«Στις εκλογές πρέπει να υπάρχει εναλλακτική που να είναι 100% διαφορετική απ` όλες τις υπόλοιπες», είπε

Πέθανε ο ηθοποιός Αντονι Γκίρι σε ηλικία 78 ετών

Χτες

Ο ηθοποιός ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά General Hospital στην οποία υποδύθηκε τον Λουκ Σπένσερ

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή ίσως να μην είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Χτες

Τι αναφέρει ο Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αποκαλύψεις»

Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Χτες

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα

Δεκαπέντε κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή του Ισημερινού

Χτες

Ένα μακάβριο περιστατικό συνέβη στη φυλακή Λιτοράλ του Γουαγιακίλ

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη

Χτες

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στον Αγιο Νικόλαο, στον Πειραιά

«Δύσκολες» οι συνομιλίες στο Βερολίνο: «Πετάνε το μπαλάκι» στο Κίεβο για το εδαφικό

Χτες

Οι ΗΠΑ επιμένουν για απόσυρση της Ουκρανίας από την περιοχή του Ντόνετσκ

«Έπεσε» το Spotify: Δεκάδες χιλιάδες αναφορές προβλημάτων από χρήστες

Χτες

Προβλήματα στη χρήση της εφαρμογής καταγράφονται σε πολλά μέρη του κόσμου

Σίκινος: Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός – Ανήκει σε μία εκ των Γαλλίδων που αγνοούνταν από το 2024

Χτες

Τον σκελετό βρήκαν τυχαία δύο κυνηγοί που βρισκόντουσαν στο σημείο και αμέσως ειδοποίησαν τον δήμαρχο του νησιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.