Το νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση
Προσοχή όταν μαγειρεύετε!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.
Τη λίστα συνεχίζουν
- Φυλλώδη - πράσινα λαχανικά
- Αυγά
- Τόνος
- Στρείδια
- Τυρί
Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.
Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Βγαίνουμε στις αυλές της Αθήνας για λεμονάδες και άλλες δροσιές
Πριν 9 ώρες
Δεν υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή έξοδος από τις αυλές αυτής της πόλης μας!
Lagoon Nails: Πώς θα βάλεις το χρώμα του καλοκαιριού στα νύχια σου
Πριν 9 ώρες
Φέρε το καλοκαίρι στα νύχια σου
Ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου έκλεισε τα 31
Χτες
Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες έγινε 31 στις 13 Μαΐου
Θέλεις να έχεις πάντα θετική ψυχολογία στις εξετάσεις; Μάθε πώς!
Προχτές