E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσακαλώτος: Έρχεται χαλάρωση των capital controls και μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019

Χαμηλοί τόνοι για το σενάριο ακύρωσης μειώσεων των συντάξεων

Τσακαλώτος: Έρχεται χαλάρωση των capital controls και μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/9/2018 | 09:55

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ό,τι αφορά το θέμα της ακύρωσης των μειώσεων στις συντάξεις, καθώς σημειώνειότι «αυτή η συζήτηση είναι σε εξέλιξη», παραχωρώντας στη «Ναυτεμπορική» την πρώτη του συνέντευξη μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για την πιθανή στάση της Γερμανίας στο ζήτημα των συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά: «Λειτουργούμε πλέον σε ένα πλαίσιο που στηρίζεται περισσότερο στην πειθώ και λιγότερο στην επιβολή».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει άμεση περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, ανακοινώνοντας ότι θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος «πυλώνας» που προβλέπει την πλήρη άρση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, αλλά και στο άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος:

1. Καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει πώς θα χρηματοδοτήσει τις «γενναιότερες» εξαγγελίες για περικοπές φόρων και εισφορών σε σχέση με αυτές που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Ασκεί κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του όσον αφορά την προληπτική γραμμή πίστωσης, αναφέροντας ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, θα ήταν πολύ πιο ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας «αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον κ. Στουρνάρα στο θέμα της προληπτικής γραμμής». Δεν κρύβει πάντως ότι υπάρχει «έντονος προβληματισμός» για τις εξελίξεις σε Αργεντινή, Τουρκία, Ιταλία και αναδυόμενες αγορές.

3. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο «δημοσιονομικός χώρος» του 2019 να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχει αποτυπωθεί στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή τα 700 εκατ. ευρώ.

4. Εξαγγέλλει μεσοσταθμική μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για το 2019 και 30% για το 2020, ενώ μεταθέτει για το 2020 την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένας ιδιοκτήτης που θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές στον νόμο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε να διευρυνθεί ο κατάλογος των δικαιούχων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν υπάρχει ενδεχόμενο ένταξης και των μισθωτών και των συνταξιούχων.

6. Αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.