E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζάεφ: «Ναι» ή «απελπισία» το δίλημμα του δημοψηφίσματος

«Μια αποτυχία στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί επιλογή»

Ζάεφ: «Ναι» ή «απελπισία» το δίλημμα του δημοψηφίσματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/9/2018 | 11:19

Να επικυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, καλεί τους συμπατριώτες ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι το δίλημα ουσιαστικά είναι «ναι» ή «απελπισία, αστάθεια και απομονώση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια αποτυχία στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί επιλογή. Είμαι τόσο πεπεισμένος για την επιτυχία που δεν εξετάζω άλλες επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης στο Κίτσεβο - που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας - ενόψει του δημοψηφίσματος.

Μια νίκη του «Όχι» θα σήμαινε «πλήρη απουσία ελπίδας, την πλήρη απομόνωση της χώρας, πιθανόν το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου ανασφάλειας και αστάθειας» στα δυτικά Βαλκάνια, τα οποία «θα επέστρεφαν πιθανόν στα σκοτεινά χρόνια του παρελθόντος», προειδοποιεί ο Ζάεφ.

Αντιθέτως, μια νίκη του «Ναι» θα επέτρεπε να «οικοδομηθεί ένα αμοιβαίο ευρωπαϊκό μέλλον» για τα Βαλκάνια και θα προσέφερε «ένα θετικό παράδειγμα σε άλλες περιφέρειες του κόσμου». «Θα σήμαινε πως τα προβλήματα ταυτότητας μπορούν να επιλυθούν με συμφωνίες αυτού του τύπου», προσθέτει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει πως για τη χώρα του «δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μια ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Οι Ρώσοι «μου είπαν πως δεν έχουν τίποτε εναντίον μιας ένταξης στην ΕΕ, αλλά πως αντιτίθενται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ», προσθέτει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Center for Insights in Survey Research, ένα κέντρο σκέψης που χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια, 57% των ψηφοφόρων θα υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών που συνήψαν η πΓΔΜ και η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικοί χωρίς ενθουσιασμό, όπως ο Σάσο Ιλιόσκο, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά στο Κίτσεβο πριν από τη συγκέντρωση του Ζάεφ: «Δεν πιστεύω πως αυτή η συμφωνία είναι δίκαιη, αλλά θα την ψηφίσω (...) οι άνθρωποι είναι λίγο απογοητευμένοι που χάνουν ένα μέρος της ταυτότητάς τους (...), όμως θα ψηφίσουν εντούτοις ναι».

Η δεξιά αντιπολίτευση (VMRO-DPMNE) κάλεσε τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», μη θέλοντας να συνδεθεί με μια εκστρατεία για το μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος η οποία διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση, ορισμένοι ελπίζουν ότι αυτό το δημοψήφισμα θα αποτύχει», προειδοποιεί ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος θέλει να πείσει τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους είναι αποθαρρυμένοι από την καταστροφική κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, να πάνε να ψηφίσουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.