E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ έως το 2021

«Μέτρα που ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε»

Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ έως το 2021
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/9/2018 | 13:46

Η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού θα είναι μια από τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μίλησε για τέταρτο μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις 21 Αυγούστου τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο βασικός σκοπός του ήταν κατά τη διάρκεια αυτού η χώρα να αποκαταστήσει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Σήμερα όμως η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και αυτό δημιουργεί εξαιρετικά προβληματική συγκυρία για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι ότι προτεραιότητα μας θα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, με προψηφισμένα μέτρα για συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου, αυτό ονομάζουμε τέταρτο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση για τα όσα ανέφερε από το Βελλίδειο για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους και ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτή τη φιλοσοφία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Εως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ταυτίζονται με κάποια του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μέτρα που ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε. Εμείς έχουμε πει για τον ΕΝΦΙΑ ότι θέλουμε να μειώσουμε τη συνολική επιβάρυνση κατά 30%. Το ίδιο λέει τώρα και ο κ. Τσίπρας. Εμείς όμως θέλουμε το όφελος να το καρπωθούν όλοι οι Ελληνες πολίτες κυρίως η μεσαία τάξη. Ακόμα και στα μέτρα στα οποία υπάρχει φαινομενικά μια συμφωνία υπάρχει διαφορετική αντίληψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα», καθώς «λέει ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή». Σημείωσε δε ότι «η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.