E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με νέα στοιχεία η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τη συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε τον αριθμό παραγωγής του πυραύλου

Με νέα στοιχεία η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τη συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/9/2018 | 18:29

Η Μόσχα κατηγορεί εκ νέου το Κίεβο για την εμπλοκή του στη συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών τον Ιούλιο του 2014, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν κατά την άποψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , ότι ο πύραυλος Buk, με τον οποίο κατερρίφθη το αεροσκάφος ήταν ουκρανικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρουσίασε τον αριθμό παραγωγής του πυραύλου Buk με τον οποίο κατερρίφθη το Boeing της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο 2014 πάνω από την Ουκρανία, αλλά και μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έγινε μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, ισχυριζόμενο ότι αυτά τα δύο στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή του Κιέβου στην κατάρριψη του Boeing. Ισχυρίζεται επίσης ότι τα στοιχεία που παρουσίασε το Κίεβο στην ερευνητική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, σύμφωνα με τα οποία ευθύνεται η Ρωσία για την συντριβή του αεροσκάφους, είναι παραποιημένα.

«Ο αριθμός παραγωγής του ακροφυσίου και ο αριθμός παραγωγής του κινητήρα, έδωσαν την δυνατότητα να προσδιορισθεί ο αριθμός του πυραύλου» δήλωσε ο διοικητής της Διοίκησης πυραύλων πυροβολικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Νικολάι Πάρσιν, προσθέτοντας ότι ο πύραυλος αυτός κατασκευάσθηκε το 1986 «στο Ντολγκοπρούντνι, εστάλη εν συνεχεία στην Ουκρανία, και δεν επέστρεψε ποτέ στην Ρωσία».

Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Πάρσιν είπε ότι ο αριθμός του πυραύλου Buk που κατέρριψε το Boeing είναι 9H38 ZRK Buk προσδιορίσθηκε από τους εμπειρογνώμονες με βάση του αριθμούς του κινητήρα (8869032) και του ακροφυσίου (830113).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρώσος αντιστράτηγος είπε επίσης ότι ο πύραυλος συναρμολογήθηκε στις 24/12/1986, και στις 2 9/12/1986 εστάλη σιδηροδρομικώς στην στρατιωτική μονάδα 20/152, (η πραγματική της ονομασία είναι 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων) ανήκε στην στρατιωτική Διοίκηση των Καρπαθίων και βρίσκονταν στην περιοχή του Τερνόπολ της Ουκρανικής ΣΣΔ». Προσέθεσε επίσης ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η στρατιωτική αυτή μονάδα εντάθηκε στις Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του Λβόφ. Αξίζει να σημειωθεί, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, ότι «η 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων, από το 2104 είχε ενταχθεί στην λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο έδαφος της περιοχής Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ, δήλωσε ότι η μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή της Οδησσού κατά την διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων με την επωνυμία Rubez-2016 και δημοσιεύθηκε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύει την εμπλοκή της Ουκρανίας στην κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ο Κανασένκοφ είπε ότι «αναμφισβήτητα δεν διαθέτουμε αποδεικτικά στοιχεία , που να λένε ότι οι αυτονομιστές πήραν τον πύραυλο Buk και άλλους πυραύλους» αλλά η Ουκρανία με δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν, ισχυριζόμενη ότι κανένας αντιαεροπορικός πύραυλος ή άλλοι πύραυλοι δεν έπεσαν στα χέρια των αυτονομιστών που ανακήρυξαν την δημοκρατία του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είπε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στην ολλανδική πλευρά, εκφράζοντας την επιθυμία ότι «η κοινή ανακριτική επιτροπής δεν θα δει απλά τα στοιχεία αυτά, αλλά θα τα αξιοποιήσει στην έρευνα της».

Το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών , που πραγματοποιούσε την πτήση MH17 Άμστερτναμ –Κουαλα Λουμπούρ , συνετρίβη στις 17 Ιουλίου του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι 298 επιβαίνοντες, που ήταν πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.