E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξήσεις έως και 17% βλέπουν φέτος οι πρατηριούχοι

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξήσεις έως και 17% βλέπουν φέτος οι πρατηριούχοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/9/2018 | 13:49

«Κόκκινο» θα πιάσουν φέτος οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων να προειδοποιούν ότι σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά μπορεί να φτάσει και το 1,25 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου και οι εκτιμήσεις για την τιμή με βάση τις διεθνείς τιμές πετρελαίου είναι ότι θα κινηθεί τουλάχιστον κατά 16%-17% ακριβότερα σε σχέση με τον περσινό χειμώνα. «Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, όπως τυχόν διεθνής αστάθεια, η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, τουλάχιστον κατά 16%-17%» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής "Ο 'Αγιος Χριστόφορος", Θέμης Κιουρτζής.

Εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,11 ευρώ ανά λίτρο στις αστικές περιοχές και θα φτάσει το 1,25 ευρώ το λίτρο στα νησιά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, σημειώνοντας παράλληλα οι τιμές έχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα τη μείωση του ΕΦΚ, κάτι που έχουμε ζητήσει πολλές φορές, ώστε το αγαθό της θέρμανσης να μην είναι απαγορευτικό τώρα μάλιστα που έχουμε εξέλθει των μνημονίων. Επισημαίνουμε ότι οι τόσο υψηλές τιμές αυξάνουν τον κίνδυνο παραβατικότητας σε βάρος συνετών επαγγελματιών του κλάδου αλλά και των κρατικών εσόδων. Περιμένουμε άμεσα τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης διότι είμαστε μόλις 20 ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Επίσης, τονίζει ο κ. Κιουρτζής, επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου για την κατάργηση του συστήματος "Ηφαιστος", το οποίο -όπως υποστηρίζει- ουσιαστικά λειτουργεί ως βιομηχανία προστίμων για απλά τυπογραφικά λάθη, αφού ο έλεγχος διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης γίνεται έτσι και αλλιώς, μέσω του συστήματος εισροών-εκροών που διαθέτουν τα πρατήρια.

Μείωση ΕΦΚ ζητά και η Ομοσπονδία Βενζονοπωλών Ελλάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 1,025 ευρώ το λίτρο εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης που θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η αντίστοιχη τιμή τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο, η τιμή διαμορφώθηκε στο 1,025 ευρώ. Οι τιμές που θα διαμορφωθούν κατά τη φετινή περίοδο θέρμανσης, εξαρτώνται από τη διακύμανση των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αναφέρει ότι η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης «επέδρασε καταστροφικά τόσο στον κλάδο των βενζινοπωλών αφού συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μαζί με τα άλλα μέτρα του μνημονίου στο κλείσιμο 2.500 πρατηρίων, αλλά και στη θέρμανση των ανθρώπων και στο περιβάλλον και στα έσοδα του Κράτους.

Αναμένουμε άμεσα, καταλήγει, τη σχετική τροποποίηση του νόμου που θα υλοποιήσει επιτέλους την εξαγγελία της Κυβέρνησης ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Σήμερα

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Σήμερα

Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Σήμερα

Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Αλλάζει και τη διατροφική πυραμίδα ο Τραμπ: Στην κορυφή η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Σήμερα

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η κυβέρνηση Τραμπ προτείνουν αλλαγές στη διατροφή των Αμερικανών για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και την περαιτέρω μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Σήμερα

Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα

Αφαντος εδώ και ένα μήνα ο 33χρονος γιατρός στην Κρήτη

Σήμερα

«Παραμένω στα Χανιά μέχρι να βρω το παιδί μου», λέει η μητέρα του

Λευκός Οίκος για Γροιλανδία: «Θα κάνουμε ότι κάναμε με την Βενεζουέλα»!

Σήμερα

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εισβολής στο δανικό έδαφος!

Σοκ στο κέντρο του Βόλου – Ανδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους

Σήμερα

Είχε φύγει από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.