Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ!
Σηκώστε τα μανίκια και ετοιμάστε λιχουδιές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Βάλτε τις ποδιές! Ξεκινάμε τις χριστουγεννιάτικες συνταγές!
Ζηλεύετε τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που τρώνε στις ταινίες; Μπορείτε να φτιάξετε τα ίδια!
Θα χρειαστείτε:
250 g ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
300 g αλεύρι
1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
150 g αλεσμένα φουντούκια
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
250 ml γάλα
150 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές μέλι
4 αυγά
Για το γλάσο:
3 κ.σ. ζεστό νερό
2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Aνακατέψτε ζάχαρη, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά, τα φουντούκια και το κακάο στο μίξερ. Ζεστάνετε γάλα και λιώστε το βούτυρο. Όταν κρυώσουν, ρίξτε τα μέσα στο αλεύρι και ανακατέψτε.
Έπειτα ρίξτε τα αυγά και το μέλι.
Ζυμώστε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
Απλώστε τη ζύμη, κόψτε τα σε ό,τι σχήμα θέλετε και ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν ζωγραφίστε με το γλάσο!