E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H μεγαλύτερη σταρ της Κίνας που είχε εξαφανιστεί, βρέθηκε αλλά έχει ένα σοβαρό πρόβλημα

Μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της τον Ιούνιο

H μεγαλύτερη σταρ της Κίνας που είχε εξαφανιστεί, βρέθηκε αλλά έχει ένα σοβαρό πρόβλημα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/10/2018 | 13:41

Το μυστήριο λύθηκε, αλλά τεράστιο πρόστιμο για φοροδιαφυγή επέβαλαν οι κινέζικες αρχές στη Fan Bingbing, ένα από τα πιο γνωστά αστέρια του κινηματογράφου της χώρας και μια ανερχόμενη ηθοποιό του Χόλιγουντ.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της τον Ιούνιο, και ενώ τους τελευταίους μήνες η Fan δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση.   Την Τετάρτη, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua έκανε γνωστό πως η 37χρονη ηθοποιός καλείται τώρα να πληρώσει περίπου 884 εκατομμύρια γιουάν (δηλαδή περίπου 129 εκατ. δολάρια) σε απλήρωτους φόρους και πρόστιμα.   

Η έρευνα των κινέζικων φορολογικών αρχών διαπίστωσε πως η Fan ακολούθησε μία κοινή πρακτική στον κλάδο της ψυχαγωγίας, τα διπλά συμβόλαια, προκειμένου να αποφύγει φόρους ύψους 7,3 εκατ. γιουάν (1,1 εκατ. δολάρια) για τα χρήματα που έλαβε για τον ρόλο της στην ταινία «Air Strike», η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος.   

Μπορεί να αποφύγει τις διώξεις αν πληρώσει το ποσό μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Fan έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στην Κίνα και είναι παγκοσμίως γνωστή για τον ρόλο της ως Blink στο «X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος», ενώ το 2017 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών. Συμμετέχει επίσης στο «355», ένα χολιγουντιανό θρίλερ με τις Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ.   

Υπερδραστήρια παλαιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα τέλη Μαΐου τηρούσε μέχρι σήμερα σιγή στο Weibo -το κινεζικό Twitter- και σιωπούσε σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της για φοροδιαφυγή. Το στούντιό της την υπερασπίστηκε κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες».   

Η εξαφάνισή της προκάλεσε φήμες ότι έχει συλληφθεί από τις αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει δράση κατά των παρεκτροπών του κόσμου του θεάματος.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα η Fan Bingbing επανεμφανίστηκε στο Weibo για να αναγνωρίσει πως έχει άδικο, να ικετεύσει τους θαυμαστές της να την συγχωρήσουν και να ζητήσει συγγνώμη από «την κοινωνία, τους φίλους μου που ανησυχούν, το κοινό και την εθνική φορολογική διοίκηση». «Χωρίς τις καλές πολιτικές του Κόμματος και της χώρας, χωρίς τη γεμάτη αγάπη προσοχή του κοινού, δεν θα υπήρχε Fan Bingbing», έγραψε.   

Τα προβλήματα της σταρ είχαν αρχίσει τον Μάιο, όταν ένας πρώην παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο έγγραφα τα οποία εμφάνιζε ως συμβόλαια της ηθοποιού.   

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η Fan είχε πληρωθεί επισήμως 10 εκατομμύρια γιουάν (1,3 εκατομμύριο ευρώ) για τέσσερις ημέρες δουλειάς, όμως στην πραγματικότητα είχε λάβει 50 εκατομμύρια γιουάν επιπλέον.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση έφερε στο φως ένα σύστημα «διπλών συμβολαίων»: το ένα προοριζόταν για να κατατεθεί στην εφορία και το άλλο, με ένα πολύ πιο αυξημένο κασέ, τηρούνταν μυστικό ώστε να αποφευχθεί η καταβολή υψηλών φόρων.   

Οι εφοριακές αρχές της επαρχίας Τζιανγκσού (ανατολική Κίνα) άρχισαν έρευνα. Το όνομα της Fan Bingbing δεν αναφέρθηκε, όμως επιχειρήσεις της έχουν την έδρα της σ' αυτή την επαρχία.   

Τελικά, η κινεζική εφορία ανακοίνωσε πως η Fan και επιχειρήσεις που εκείνη ελέγχει δεν έχουν καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.   

Τουλάχιστον ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της έρευνας επειδή απέκρυψε και «κατέστρεψε εσκεμμένα» λογιστικά έγγραφα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.   

Μετά την έρευνα για την ηθοποιό, οι αρχές διεύρυναν τις έρευνές τους για να περιλάβουν το σύνολο της βιομηχανίας του θεάματος. Τα πρόσωπα που είναι στόχοι της έρευνας έχουν διορία μέχρι το τέλος της χρονιάς για να τακτοποιήσουν την κατάστασή τους καταβάλλοντας τα οφειλόμενα.   

Τα εξωφρενικά κασέ των σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης προκαλούν τακτικά πολεμική στην Κίνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η Fan Bingbing ήταν το 2017 η κινεζική διασημότητα με τη μεγαλύτερη αμοιβή, με εισοδήματα 300 εκατομμυρίων γιουάν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν θυμόμαστε ποιος έπρεπε να δέσει το σχοινί»: Οργή μετά τον θάνατο 21χρονης σε ελεύθερη πτώση

Πριν 8 ώρες

Οι υπεύθυνοι της δραστηριότητας κρατούν κοινή γραμμή απέναντι στις Αρχές

Ψηφιακοί έλεγχοι σε γάμους και βαπτίσεις: Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Πριν 8 ώρες

Η ΑΑΔΕ επεκτείνει το ψηφιακό πελατολόγιο σε κτήματα, αίθουσες δεξιώσεων και συνεργεία αυτοκινήτων, στοχεύοντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς νέους φόρους.

Εκλογές στην Παλαιστίνη μετά από 22 χρόνια: Κάλπες σε Γάζα και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Πριν 8 ώρες

Οι βουλευτικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο του 2026

Βόλος: Στην ψυχιατρική κλινική 45χρονος που τρομοκρατούσε γείτονες – Επεισόδια, απειλές και φθορές

Πριν 8 ώρες

Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ζητήσει την ψυχιατρική αξιολόγηση του 45χρονου

Στους δρόμους εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση – 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου

Πριν 8 ώρες

Στην Αθήνα το κεντρικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Κατέρρευσε μέσα στα Επείγοντα: Νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Πριν 8 ώρες

Μια ιδιαίτερα αγαπητή επαγγελματίας υγείας με πολυετή προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Χτες

Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Χτες

Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

Χτες

Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

Χτες

Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

Χτες

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.