E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία

Ποια τα αίτια

Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/10/2018 | 11:39

Ο Ελληνικός (ΕΕΣ) αποβάλλεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με πληροφορίες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδει το healthview.gr την απόφαση ανακοίνωσαν ήδη από χθες στον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας. Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση θα γίνει επίσημη μέσα στις επόμενες μέρες.   

O πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (ΕΕΣ) Νίκος Οικονομόπουλος φέρεται πάντως να διαψεύδει τις πληροφορίες περί οριστικής αποβολής του ελληνικού τμήματος με δήλωσή του στον Ελεύθεροι Τύπο. Ωστόσο, κρίσιμη θεωρείται η σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, καθώς δεν αποκλείεται τότε να κριθεί και το μέλλον του ελληνικού παραρτήματος.   Αν το ρεπορτάζ επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα. 

Αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος «έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχουν ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ κατά την οποία δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.   Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εδώ και καιρό ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΕΣ να αποσταλούν στο υπουργείο τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΔΣ, στις οποίες ή στην οποία εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, εν τούτοις δεν απεστάλησαν ποτέ τα εν λόγω πρακτικά από τη διοίκηση του ΕΕΣ.   

Γεωργιάδης: Ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με σχόλιο του στο Twitter αναφέρει: «Εάν αυτή η είδηση (σ.σ.: εννοεί την αποβολή του ΕΕΣ) είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπασκόζος: Ευθύνη της νεοεκλεγείσας διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται δε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, το περασμένο καλοκαίρι είχε προβεί σε προειδοποίηση προς την τότε νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν αναληφθεί απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, προκειμένου να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος αποπομπής από τη Διεθνή Ομοσπονδία και ο ΕΕΣ να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εντός τριμήνου, με νέο δημοκρατικό καταστατικό, άνοιγμα σε νέα μέλη, με πρώτους τους εθελοντές, και αποκατάσταση του κύρους του ιστορικού σωματείου.

Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από την κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη, αρκεί η νέα διοίκηση να σεβαστεί και να υλοποιήσει, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τον συμπεφωνημένο 'οδικό χάρτη'. Εύχομαι και ελπίζω να είναι μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για τον ΕΕΣ». 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.