E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία

Ποια τα αίτια

Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/10/2018 | 11:39

Ο Ελληνικός (ΕΕΣ) αποβάλλεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με πληροφορίες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδει το healthview.gr την απόφαση ανακοίνωσαν ήδη από χθες στον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας. Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση θα γίνει επίσημη μέσα στις επόμενες μέρες.   

O πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (ΕΕΣ) Νίκος Οικονομόπουλος φέρεται πάντως να διαψεύδει τις πληροφορίες περί οριστικής αποβολής του ελληνικού τμήματος με δήλωσή του στον Ελεύθεροι Τύπο. Ωστόσο, κρίσιμη θεωρείται η σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, καθώς δεν αποκλείεται τότε να κριθεί και το μέλλον του ελληνικού παραρτήματος.   Αν το ρεπορτάζ επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα. 

Αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος «έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχουν ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ κατά την οποία δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.   Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εδώ και καιρό ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΕΣ να αποσταλούν στο υπουργείο τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΔΣ, στις οποίες ή στην οποία εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, εν τούτοις δεν απεστάλησαν ποτέ τα εν λόγω πρακτικά από τη διοίκηση του ΕΕΣ.   

Γεωργιάδης: Ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με σχόλιο του στο Twitter αναφέρει: «Εάν αυτή η είδηση (σ.σ.: εννοεί την αποβολή του ΕΕΣ) είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπασκόζος: Ευθύνη της νεοεκλεγείσας διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται δε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, το περασμένο καλοκαίρι είχε προβεί σε προειδοποίηση προς την τότε νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν αναληφθεί απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, προκειμένου να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος αποπομπής από τη Διεθνή Ομοσπονδία και ο ΕΕΣ να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εντός τριμήνου, με νέο δημοκρατικό καταστατικό, άνοιγμα σε νέα μέλη, με πρώτους τους εθελοντές, και αποκατάσταση του κύρους του ιστορικού σωματείου.

Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από την κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη, αρκεί η νέα διοίκηση να σεβαστεί και να υλοποιήσει, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τον συμπεφωνημένο 'οδικό χάρτη'. Εύχομαι και ελπίζω να είναι μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για τον ΕΕΣ». 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκη για τα Τέμπη ‑ Αύριο η δίκη για τα βίντεο

Σήμερα

Η δίκη για το τραγικό δυστύχημα θα ξεκινήσει τρία χρόνια και 23 ημέρες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων - Οι κατηγορούμενοι είναι 36, οι 33 για κακουργήματα

Πανικός σε ζωολογικό κήπο στην Καλιφόρνια: Γορίλας έπεσε στο τζάμι του κλουβιού του και το ράγισε

Σήμερα

Το ξέσπασμα του γορίλα με το όνομα Ντένι προέκυψε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του από καρδιακό επεισόδιο

Φοινικούντα: Κατονόμασε τον εκτελεστή ο 22χρονος που συνελήφθη ‑ Τι υποστήριξε

Σήμερα

Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως νωρίτερα στη ΓΑΔΑ - Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη του εκτελεστή

Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπεσε από σκάλα οικοδομής

Σήμερα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα ενδέχεται να είχε λιποθυμήσει πριν την πτώση, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος

Ρόδος: Αποζημίωση €26.000 σε λαθροδιακινητές επειδή συνελήφθησαν ... εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων!

Σήμερα

Το Δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη λόγω έλλειψης διεθνούς δικαιοδοσίας

Τέλος στην ανομία στα πανεπιστήμια: Έρχεται αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών

Σήμερα

Ψηφιακό μητρώο πειθαρχικών υποθέσεων - Στόχος η προστασία της ακαδημαϊκής λειτουργίας στα πανεπιστήμια

Ιταλία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη σε κτήριο στο οποίο έπρεπε να πραγματοποιηθεί έξωση

Σήμερα

Οι καταληψίες χρησιμοποίησαν φιάλες φυσικού αερίου για την έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση διώροφου κτηρίου, με θύματα τους ένστολους και δεκάδες τραυματίες

Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ συγγενής του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Σήμερα

Νέα δεδομένα πίσω από τη διπλή δολοφονία

Τραγωδία σε έξωση: Οι ένοικοι γέμισαν το σπίτι με αέριο ‑ Τρεις νεκροί αστυνομικοί

Σήμερα

Αδέλφια οι ένοικοι της αγροικίας - Από την έκρηξη κατέρρευσε το διώροφο κτήριο - Τραυματίστηκαν 13 στρατιώτες και αστυνομικοί

Πέθανε ο Αλκης Γιαννακάς

Σήμερα

Ο «γόης» του ελληνικού κινηματογράφου

Έρχεται διήμερο με βροχές και θυελλώδεις ανέμους ‑ Που θα είναι το επίκεντρο της κακοκαιρίας

Σήμερα

Την Πέμπτη θα σημειωθούν αρκετές βροχές, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.