E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή

Το κουτί με τα 60.000 ευρώ είχε μόνο αποκόμματα εφημερίδων

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2018 | 12:47

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 61χρονος που κατάφερε να εξαπατήσει πολίτες, ανάμεσα τους και τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Παντάζη και να τους αρπάξει χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παγίδα με το κουτί των 60.000 ευρώ

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς είχε προσεγγίσει τον Λευτέρη Πανταζή με την πρόφαση όταν έχει επαφές με ιδρύματα, την Εκκλησία και πως συχνά έκανε δωρεές. Μάλιστα για να τον πείσει του είχε δώσει ένα κουτί (κλειδωμένο) και του είχε πει πως μέσα είχε 60.000 ευρώ, χρήματα που θα τα έκανε δωρεά σε κάποιο ίδρυμα στην Κρήτη. Μάλιστα του είχε πει να πάνε παρέα. Ο επιτήδειος ζήτησε από τον Λευτέρη Πανταζή να κρατήσει το κουτί (μικρό χρηματοκιβώτιο) και να το κρύψει στο χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα για να γίνει και πιο πιστευτός πριν του το δώσει έκανε πως έβαλε μέσα μία ακόμη δεσμίδα με ευρώ.
Αρχικά ο τραγουδιστής ήταν επιφυλακτικός, ωστόσο στη συνέχεια πείστηκε και πήρε το κουτί. Λίγες ημέρες μετά ο επιτήδειος κατάφερε και έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ προκειμένου εκείνος να τα βάλει σε μία ευκαιριακή χρηματιστηριακή επένδυση. Μάλιστα για να διώξει κάθε υποψία από τον τραγουδιστή του είπε «αν τα χάσουμε, άνοιξε το κουί με τις 60.000 ευρώ και πάρτα».

Τελικά ο επιτήδειος εξαφανίστηκε και όταν ο Λευτέρης Πανταζής τον έψαξε και δεν τον βρήκε αποφάσισε να ανοίξει το κουτί. Τότε με έκπληξη διαπίστωσε πως αντί για χαρτονομίσματα, το κουτί περιείχε αποκόμματα από εφημερίδες. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο (2) άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη αλλοδαπή, για απάτες σε βάρος πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο (2) χρηματοκιβώτια, ένας (1) χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.