E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Καταπέλτης η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης που μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/10/2018 | 17:15

Μειωμένο καταλογισμό επικαλέστηκε η υπεράσπιση του 56χρονου κατηγορουμένου που δολοφόνησε την 18χρονη κορη του, Ειρήνη, πέρυσι, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, σήμερα, στην έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μάλιστα ανέφερε πως ο 56χρονος δεν είναι σε θέση «να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν», ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία και άφησε υπόνοιες πως τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η μητέρα της Ειρήνης και συγγενικά του πρόσωπα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Μητέρα: Ήταν ένας θεατρίνος
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του θύματος η οποία ξέσπασε σε βάρος του πρώην συζύγου της. Η γυναίκα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του ανθρώπου που για 19 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της.

«Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του…Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς», υποστήριξε η μητέρα της άτυχης Ειρήνης. Υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους. «Η Ειρήνη ήταν ενα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα… » είπε κλαίγοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα περιέγραψε στην κατάθεση της τα 19 χρόνια που έζησε με τον κατηγορούμενο, κάνοντας λόγο για μια επεισοδιακή σχέση η οποία έφτασε στο διαζύγιο το 2011. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν προσπάθειες επανασύνδεσης , είπε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μοιραίες ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι ώθησε τον κατηγορούμενο στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση … Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Εισαγγελέας : Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάρτυρας : Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε οτι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει απο το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

Το μήνυμα προαναγγελία θανάτου
«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο, ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο. Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

Στο τέλος της κατάθεσης η μητέρα της Ειρήνης ψιθύρισε στον κατηγορούμενο “θα σε διαλύσω”.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πριν 11 ώρες

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 11 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 11 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

Βόλος: Καταγγελία γιατρών – Φαντάρος λιποθύμησε και στρατιωτικός τον πίεζε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση

Χτες

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καταγγέλλει πως παρόλο που ένας νεαρός φαντάρος λιποθύμησε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.