Το παγωτό που δεν λιώνει είναι πλέον γεγονός
Μια ξεχασμένη πατέντα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο βρήκε εφαρμογή
Μερικές εφευρέσεις αξιοποιούνται συχνά για πράγματα τελείως διαφορετικά από αυτά που προορίζονται. Έτσι, όταν ο Geoffrey Pyke, εφήυρε το Pykrete μάλλον δε φανταζόταν ποτέ ότι ο σούπερ πάγος που έφτιαξε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Γερμανών, θα γινόταν τελικά... γρανίτα.
Αυτός ο επαναστατικός πάγος, προέρχεται από ένα υλικό που δεν λιώνει. To εν λόγω υλικό, το Pykrete, θυμίζει τσιμέντο στις ιδιότητές του και υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον αγγλικό στρατό να κατασκευάζει γιγαντιαία πολεμικά σκάφη από θαλασσινό νέρο (δηλαδή από πάγο).
Το food design studio Bompas & Parr δημιούργησε ένα παγωτό που μένει παγωμένο ακόμα και μετά από μια ώρα σε θερμοκρασία 24 βαθμών Κελσίου, χρησιμοποιώντας τη ξεχασμένη πατέντα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ουσιαστικά πρόκειται για αναμεμειγμένο νερό με πριονίδι και ξυλοπολτό. Η Bompas & Parr αντικατέστησε αυτές τις φυτικές ίνες από το πριονίδι και το ξύλο με τις αντίστοιχες που βρίσκονται σε φρούτα. Και έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό που δε λιώνει. Για την ακρίβεια λιώνει, απλώς πολύ πιο αργά από το συμβατικό παγωτό.