E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως

Τρεις ημέρες κείτονταν νεκρές οι τρεις μετανάστριες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2018 | 08:03

Δολοφονήθηκαν από συγγενή για ηθικούς λόγους οι τρεις γυναίκες ή εκτελέσθηκαν «για παραδειγματισμό» για θρησκευτικούς λόγους; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τριπλή δολοφονία γυναικών συγκλονίζει τον Έβρο από χθες, με τον ιατροδικαστή και τους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στις έρευνες, να προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια της φρικιαστικής υπόθεσης. Τρεις γυναίκες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες με φονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος. Το μαχαίρι του εγκλήματος, που βρέθηκε στο σημείο, είναι στρατιωτικού τύπου.

Πρόκειται για ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει η ελπίδα ότι θα φωτίσει το μυστήριο. Ένα κινητό που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις νεκρές κοπέλες έχει σταλεί για εξέταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος», το τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα από τη σορό της μεγαλύτερης εκ των τριών. Μάλιστα, ήταν ακόμα σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες έγιναν 3-5 μέρες προτού βρεθούν τα πτώματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, και φαίνεται ως το πιο πιθανό, είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.

Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διένεξη. Εάν επιβεβαιωθεί από την εξέταση DNA η συγγενική σχέση των γυναικών μεταξύ τους, εξετάζεται ο δράστης να προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον και να προηγήθηκε διένεξη που αφορούσε λόγους ήθους, όπως έλεγαν αστυνομικοί στα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με οργανωμένη εκτέλεση για θρησκευτικούς λόγους, που θεωρείται το πιο απίθανο είναι όμως και το πιο τρομακτικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προηγήθηκε καταδίωξη και οι γυναίκες να εκτελέστηκαν και από ξένους στρατιωτικούς που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες.

Απαντήσεις θα αρχίσουν να δίδονται όταν γίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις για να βρεθούν άλλα στοιχεία που συνδέονται με τρίτα πρόσωπα. Το αστυνομικό έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί ούτε η ακριβής καταγωγή των θυμάτων. Ο ιατροδικαστής μίλησε για μετανάστριες, που μπορεί να προέρχονται από μία ευρεία περιοχή που περιλαμβάνει τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Πάντως στην έκθεση γίνεται λόγος για "Ασιάτισσες". Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή και να εξεταστούν αναλυτικότερα τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 8 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.