E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να παίξουν Λόττο όσοι περιμένουν πρόωρες εκλογές

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην συνέντευξη τύπου

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να παίξουν Λόττο όσοι περιμένουν πρόωρες εκλογές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2018 | 15:51

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την υπόλοιπη ΕΕ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. «Υπάρχει αδιέξοδο, ελπίζω να είναι προσωρινό» τόνισε ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι η σημερινή κατάσταση «αντικατοπτρίζει την αδυναμία στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας για μια ξεκάθαρη στάση και θέση. Αυτό το αδιέξοδο είναι επίσης και πολιτικό αδιέξοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες του διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ» και πρόσθεσε: «Αν τεθεί ζήτημα για επέκταση του χρονοδιαγράμματος για μια συμφωνία η Ελλάδα θα το υποστηρίξει».

Να προχωρήσει η εμβάθυνση της Ευρωζώνης

«Η εμβάθυνση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρώπη δεν μπορεί να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση χωρίς να έχει λάβει τα διδάγματα από την προηγούμενη κρίση. Το συζητήσαμε μαζί με τον Μάριο Ντράγκι και τον Μάριο Σεντένο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλέστηκε μάλιστα τον πρόεδρο της ΕΚΤ ο οποίος προειδοποίησε για επερχόμενη, νέα, οικονομική κρίση. «Ο Ντράγκι είπε ότι στο βάθος του ορίζοντα ο ουρανός σκοτεινιάζει και αν πρέπει να διορθώσουμε τη σκεπή πρέπει να το πράξουμε τώρα που έχει λιακάδα και όχι όταν αρχίζει να βρέχει» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Τσίπρα.

«Χρειαζόμαστε νέους κανόνες και θεσμούς. Ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης κοινή εγγύηση καταθέσεων και να θεωρηθεί η ανεργία ως στόχος συστημικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ανέφερε ότι «εγώ και ο Ισπανός πρωθυπουργός ζητήσαμε γη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την ανεργία».

Μεταναστευτικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προστασία συνόρων, σε αστυνομικό επίπεδο και καθιέρωση της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, ολοκλήρωση του κανονισμού επιστροφών και αναβάθμισης της υπηρεσίας ασύλου. Αναθεώρηση κοινής πολιτικής ασύλου με μια μόνιμη διαδικασία ανακατανομής αιτούντων άσυλο. Τόνισα ότι η άρνηση κάποιων χωρών να συμβάλουν στην ανακατανομή δεν βοηθάει στην εξεύρεση μιας κοινής λύσης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερωτήματα δημοσιογράφων. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή την πιθανότητα ο κ. Τσίπρα να αναζητήσει ψήφου εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή.

«Δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου υπάρχουν εδώ και δυόμιση χρόνια. Θα συμβούλευα όσοι προβλέπουν εκλογές να παίξουν και κανένα λόττο, γιατί οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί στον τζόγο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή παραίτησης Κοτζιά

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, όπως ο ίδιος τον προέτρεψε-προκάλεσε χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι όπως έχει πληροφορηθεί στο γραφείο του υπάρχει ένας κλειστός φάκελος ο οποίος έχει την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». Όταν επιστρέψω είπε θα διαβάζω αυτήν την επιστολή, άλλωστε θα συναντηθώ και αύριο με τον κ. Κοτζιά.
Ωστόσο δεν συνηθίζω να δ΄θνω στη δημοσιότητα επιστολές προσωπικές και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Το θέμα αυτό για εμένα είναι λήξαν, υπογράμμισε.
Συνεχίζοντας την απάντησή του προχώρησε σε προσωπικές αναφορές στον κ. Κοτζιά λέγοντας ότι αφήνει πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο στο ΥΠΕΞ, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ στην εξωτερική πολιτική , εφαρμόζοντας πολιτικές που μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε.
Ο Νίκος Κοτζιάς - κατέληξε - δεν ήταν απλά ένας υπουργός και ένας συνεργάτης αλλά ήταν ανοικτό βιβλίο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ότι θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά και στο μέλλον.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μείνει στη θέση του ΥΠΕΞ προσωρινά και στην συνέχεια θα την παραδόσει σε κάποιον άλλο απάντησε:

Η δήλωσή μου προχθές ήταν σαφής ως προς το θέμα αυτό. Θα κρατήσω την ευθύνη του ΥΠΕΞ μέχρι και την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
ο συμβολισμόςκαι η ευθύνη είναι να διασφαλιστεί ότι θα έχουμε την επιτυχή ολοκλήρωση και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι μονόδρομος η συνταγματική αναθεώρηση για να υλοποιηθεί η ένταξη της γειτονικής χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Ζάεφ.

Για διγλωσσία και Καμμένο

Άλλο η έκφραση δαφορετικής άποψης που ουδείς μπορεί να το απαγορεύσει κι άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα, από τους υουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Από δω και στο εξής,όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό,θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής.
Στο ερώτημα αν είναι όμηρος Καμμένουαπάντησε πως η κυβέρνηση προχωράει, έχει σαφή στόχο και η πορία της δεν απειλείται από κανέναν.


Για συνάντηση με Ντράγκι-Κερέ

Ζήτησα τις σκέψεις, τις εκτιμήσεις του για την πορεία ευρωπαϊκής οικονομίας.
Εχουμε αναταράξεις στο ελληνικό ομόλογο που οφείλονται αποκλεστικά σε εξωγενείς παράγοντες, στην ιταλική οικονομία και στις αναδυόμενες οικονομίες
το τελευταίο διάστημα μας κάνει αισιόδοξους ότι οι διεθνείς αγορές αναγνωρίζουν ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι καλά κι αυτό μας κάνει αιαιόδοξους ότι στο τέλος η ιταλική κρίση δεν θα επηρεάσει την πορεία της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Για ελληνικό προϋπολογισμό

Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα επιλέξει τον τρόπο επίτευξης των στόχων, δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Υπάρχει ένα θέμα σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση αποκλίνει από τον συμφωνημένο στόχο περίπου 1,5% του ΑΕΠ.

Ο δικός μας προϋπολογισμός όχι μόνο δεν αποκλίνει αλλά είναι χαμηλότερος του στόχου, οπότε αναμένουμε
Η ελληνική κυβέρνηση πορεύεται σε προδιαγεγραμμένες ράγες με σαφή κατεύθυνσηκαι την προσπάθεια για οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση
έχουμε τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια είμαι εδώ αποφασισμένος να προασπίσω με όλες μου τις δυνάμεις και τα δύο. Η προστασία του ενός αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία του άλλου. Δεν κάνω τίποτα άλλο από το να εκφράσω την πρόθεσή μου για ολοκλήρωση της πορείας προς την οριστική έξοδο από την κρίση

Για τις συντάξεις

Η Ελλάδα χρειάζεται φιλοαναπτυξιακά μέτρα, να γίνει πιο ελκυστική στην ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός που καταθέσαμε όχι μόνο δεν προβλέπει μέτρα συρρίκνωσης αλλά περιλαμβάνει και μέτρα επέκτασης που θα τανομοθετήσουμε ένα-ένα το επόμενο διάστημα. Θα έχει την ατυχή συγκυρία η αντιπολίτευση να έρθει και να ψηφίσει τα μέτρα όχι για το 4ο μνημόνιο αλλά για το μεταμνημονιακό πρόγραμμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Απείλησε με απεργία πείνας ο γιατρός

Πριν 9 ώρες

Η σύζυγος του γιατρού, Ιωάννα Γάκα, ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε ασθενοφόρο στα δικαστήρια, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για πάνω από 16 ώρες.

Φθινοπωρινός καιρός με τοπικές καταιγίδες ‑ Πού θα βρέξει σήμερα

Πριν 9 ώρες

Η ΕΜΥ προβλέπει έντονα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Κύθηρα σήμερα Τετάρτη, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη.

Ο δήμαρχος του Σικάγο ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει ξανά στις εκλογές... χορεύοντας σε ταράτσα

Πριν 9 ώρες

Όταν η προεκλογική καμπάνια μοιάζει περισσότερο με TikTok challenge

Χωριό 350 κατοίκων θέλει να «φύγει» από τη Βρετανία λόγω 1.256 αιτούντων άσυλο

Πριν 9 ώρες

Ένα συμβολικό «Brexit» για το Πίντινγκτον

Βραχυχρόνια μίσθωση: Η ΑΑΔΕ διασταυρώνει στοιχεία Airbnb και Booking για αδήλωτα εισοδήματα

Πριν 9 ώρες

Ιδιοκτήτες με τρία ή περισσότερα ακίνητα αντιμετωπίζονται πλέον ως επιχειρήσεις, ενώ σε προηγούμενο έλεγχο είχαν εντοπιστεί 1.545 φυσικά πρόσωπα χωρίς δηλωμένη δραστηριότητα.

Λος Αντζελες: Συνετρίβη ελικόπτερο του NBC ενώ κάλυπτε θανατηφόρο τροχαίο – Ένας νεκρός

Πριν 9 ώρες

Το ελικόπτερο του σταθμού KNBC/NBC έπεσε σε πάρκινγκ στο Τσάτσγουορθ και τυλίχθηκε στις φλόγες, ώρες μετά από σύγκρουση λεωφορείου του Metro με SUV που άφησε δύο νεκρούς στην ίδια περιοχή.

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό ‑ Παραλίγο να τον συνθλίψει

Χτες

Η 32χρονη έκανε όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα και παραλίγο να καταπλακώσει έναν άνδρα, ενώ το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση ‑ Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής

Χτες

Η Sepehran Airlines κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς άνοιξαν οι αποσκευοθήκες και ξεκόλλησαν τμήματα της οροφής στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πειστήριο που φαίνεται στη φωτογραφία της γιατρού δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές.

Τραγωδία στη Βενετία: Νεκρός 25χρονος σε σύγκρουση σκαφών ‑ Αγνοείται η έγκυος σύζυγος

Χτες

Το αλιευτικό του ζευγαριού χτυπήθηκε από θαλάσσιο ταξί, ενώ οι έρευνες των ιταλικών αρχών διεξάγονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στα θολά νερά.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η δήλωση της αδελφής του για τον θάνατό του και το χρονικό στο ιατρείο

Χτες

Η Μαρία Μαζωνάκη ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την απώλεια του τραγουδιστή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό τις ενέργειες των γιατρών πριν καταλήξει.

Νότια Αφρική: Δολοφονίες επτά γυναικών στο Γιοχάνεσμπουργκ ‑ Φόβοι για serial killer

Χτες

Οι σοροί των θυμάτων, ηλικίας 20 έως 40 ετών, εντοπίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στο Εκουρχουλένι με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.