E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοτζιάς: Επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στα δυτικά

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής»

Κοτζιάς: Επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στα δυτικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/10/2018 | 12:14

Την επέκταση των ορίων αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια από 6 μίλια, από τα Διαπόντια νησιά έως τα Αντικύθηρα, ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά από συνεννόηση, όπως είπε, με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «σημαντική πολιτική επέκταση της κυριαρχίας της χώρας για πρώτη φορά από τότε που πήραμε τη Δωδεκάνησο», και σημείωσε ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα.

Παράλληλα, περιέγραψε τα βήματα που όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί - να κλείσουν οι κόλποι, να φτιαχτούν οι γραμμές βάσης και με βάση αυτό να γίνει η επέκταση στα 12 μίλια και της ΑΟΖ προς Αλβανία και Ιταλία.

Τα Διαπόντια νησιά, που βρίσκονται σε απόσταση 8 με 10 χλμ. από την Κέρκυρα, αποτελούνται από τρία μεγαλύτερα νησιά, τους Οθωνούς, την Ερεικούσσα και το Μαθράκι και ακόμη 9 ακατοίκητες βραχονησίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την τελετή παράδοσης του ΥΠΕΞ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοτζιάς είπε χαρακτηριστικά: «Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες τα περί αδιαφάνειας στη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων.

Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε εκτενή περιγραφή των πεπραγμένων του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή όπως είπε που του έκανε να μετρηθεί τα προβλήματα της Εξωτερικής Πολιτικής.

«Κύριε πρωθυπουργέ η χώρα κάτω από την ηγεσίας σας κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ανυποληψία. Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έκανε μια δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, έχοντας στρατηγική και συγκροτώντας συμμαχίες», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Σκοπίων μίλησε για «ένα βήμα μπροστά» και ευχαρίστησε δημοσίως τους κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της χθεσινής ψηφοφορίας.

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», σχολίασε επίσης ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στο χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη μέχρι τώρα πορεία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι αποκρούστηκαν τα όσα λέγονταν περί διεθνούς διπλωματίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των απόρρητων κονδυλίων ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε διαφανή την όλη διαδικασία και αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες μίλησε για «αθλιότητες που πιστοποιούν ότι σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας λείπει η σοβαρότητα».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Πολιτική Πριν 10 ώρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Πολιτική Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Πολιτική Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Πολιτική Χτες

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Πολιτική Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Πολιτική Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.