E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συμφωνία για τη Συρία από Μέρκελ, Πούτιν, Ερντογάν, Μακρόν

Κατάπαυση πυρός και συνταγματική επιτροπή ζητούν οι 4

Συμφωνία για τη Συρία από Μέρκελ, Πούτιν, Ερντογάν, Μακρόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/10/2018 | 09:41

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ως ένδειξη συμφωνίας εμφανίστηκαν μετά το τέλος της διάσκεψης για τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τέσσερις ηγέτες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι σε μια προσπάθεια να γίνει το βήμα για την ειρήνευση στην πολύπαθη Συρία συγκλίνοντας σε ένα κοινό μέτωπο, όπως ανέφεραν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Έπειτα από τη διάρκειας σχεδόν τριών ωρών σύνοδο, οι τέσσερις συμφώνησαν ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού και ζήτησαν κατάπαυση πυρός διαρκείας, καθώς και τη σύγκληση μιας συνταγματικής επιτροπής μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στη Συρία για την ασφαλή και εθελοντική επιστροφή των προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πήρε πρώτος τον λόγο στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η σύνοδος επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για πλήρη κατάπαυση πυρός στη Συρία για να σταματήσει η αιματοχυσία. Αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον της χώρας, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η μοίρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα αποφασιστεί από μεμονωμένα άτομα, αλλά από τον λαό της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επεσήμανε ότι έγινε σημαντική δουλειά κατά τη διάρκεια της συνόδου Όπως είπε, η Ρωσία, η Τουρκία, η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν με την άποψη ότι η επίλυση του ζητήματος μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη διπλωματική οδό.

«Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφωνούν στα βασικά ζητήματα: Μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη Συρία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, κάτι που μαρτυρά τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άγκυρα, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα στήριζε τους αντικαθεστωτικούς προσβλέποντας στην ανατροπή του Άσαντ, και η Μόσχα στενός σύμμαχος του του Σύρου προέδρου συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα στη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώης στην περιοχή της νοτιοδυτικής Ιντλίμπ. Ερντογάν και Πούτιν ενημέρωσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου Μέρκελ και Μακρόν για την πορεία της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι «μια λύση για την κρίση στην Συρία δεν μπορεί απλώς να είναι στρατιωτική. Πρέπει να περιλαμβάνει μια πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα προβλέπει ελεύθερες εκλογές».

Τέλος, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι ο συριακός λαός θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της κατάπαυσης πυρός στην Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι δική μας δουλειά να αποφασίσουμε για τη Συρία, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε το λαό της να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του», σημείωσε ο Μακρόν, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει συνταγματικό πλαίσιο για να δημιουργήσει τις συνθήκες για να ψηφίσουν οι Σύροι για το μέλλον τους.

«Η αναδόμηση μίας ανοιχτής Συρίας είναι πολύ σημαντική», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «χωρίς μία πολιτική λύση η διαδικασία επαναπατρισμού των Σύρων δεν θα μπορεί να υπάρξει».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στα Χανιά: 15χρονη βρέθηκε αιμόφυρτη και μεθυσμένη σε πάρκο ‑ Συνελήφθη η μητέρα της

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 15χρονη εντόπισε ξαπλωμένη ένας περαστικός, λίγο μετά τη 1:30 το βράδυ, ο οποίος κάλεσε απευθείας την αστυνομία.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αγωνιστεί στο πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο

Σήμερα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο «Six Kings Slam», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας κι είναι το πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο.

Απελευθερώθηκε και ο Εβιατάρ Ντέιβιντ, ο όμηρος που αναγκάστηκε να σκάψει τον τάφο του

Σήμερα

Στο βίντεο φαινόταν να σκάβει και να λέει στην κάμερα πως πεινάει

Ξεμπλοκάρει η οικοδομή: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει το ΝΟΚ

Σήμερα

Κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο το Περιβαλλοντικό Ισοδύναμο Αναβάθμισης των πόλεων

Live η ιστορική ομιλία του Τραμπ στην Κνεσέτ

Σήμερα

«Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους Τραμπ» είπε ο πρόεδρος της Κνεσέτ

Ρόδος: Μητέρα κατήγγειλε πως γείτονας έδωσε 5 ευρώ στην 7χρονη κόρη της για να τη φωτογραφίσει

Σήμερα

Μόλις αποκαλύφθηκε το περιστατικό, κοπέλες που σήμερα είναι ενήλικες, ανέφεραν πως όταν ήταν σε μικρή ηλικία, ο άνδρας είχε κάνει τα ίδια και σε εκείνες

Μετά το σκάνδαλο με την Κρίσταλ Πάλας, η UEFA αλλάζει τους κανονισμούς για την πολυϊδιοκτησία

Σήμερα

Η αλλαγή συζητήθηκε στη συνάντηση της νέας ένωσης European Football Clubs στη Ρώμη

Η Χαμάς έλαβε έγκριση από τις ΗΠΑ για επανεξοπλισμό

Σήμερα

«Θα είναι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»

Στο Ισραήλ οι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία

Σήμερα

Σε αντάλλαγμα το Ισραήλ αναμένεται να απελευθερώσει περίπου 2.000 Παλαιστίνιους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.