E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Κάτω από το νερό το 75% της πόλης - Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ιταλία -

«Βυθίστηκε» η Βενετία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/10/2018 | 22:32

Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία.  Το πρώτο μεγάλο κύμα βροχοπτώσεων δέχθηκε η Βενετία, σημαινοντας συναγερμό στην πόλη, όταν η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 110 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η στάθμη έφτασε στα 156 εκατοστά και σύμφωνα με αξιωματούχους το 75% του κέντρου της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό. Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία των βαπορέτο, ωστόσο τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά

Φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη των Δόγηδων καταμαρτυρούν τη δύσκολη ζωή των πολιτών μέσα στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιοχές που βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας είναι η Λομβαρδία, το Βένετο, η Βενετία, η Λιγουρία και το Αμπρούτσο, με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Σε όλη τη χώρα, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας ακόμη αγνοείται.

Ειδικότερα, ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του, όταν από τους δυνατούς ανέμους δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν κοντά στο Φροζινόνε, νότια της Ρώμης. Παράλληλα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε, ξανά εξαιτίας δέντρου που έπεσε σε αυτοκίνητο, στο κέντρο του Λάτσιο. Στη Νάπολη, ένας 21χρονος έχασε τη ζωή του, όταν τον καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ανέμους, ενώ περπατούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας τουρκικής καταγωγής άνδρας αγνοείται, αφού το -υπό καναδική σημαία- σκάφος του παρασύρθηκε από τα κύματα και προσέκρουσε σε προβλήματα στην Καλαβρία την Κυριακή.

Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σε πολλές ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ρώμης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ η πολιτική προστασία της ιταλικής πρωτεύουσας συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού και θα πρέπει τα οχήματα διάσωσης να κινούνται με ασφάλεια.

Οι πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν τραυματίσει άλλους δύο ανθρώπους στο Μιλάνο, κατέστρεψε αυτοκίνητο στη Ρώμη, ενώ διακόπηκε και η κίνηση στη γραμμή Β του μετρό της Ρώμης, καθώς και στη σιδηροδρομική γραμμή προς την παραθαλάσσια περιοχή της Όστια.

Την Κυριακή για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή στο Brenner Pass, λόγω κατολίσθησης στην περιοχή των ιταλο-αυστριακών συνόρων.

Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Μιλάνο και Μπολόνια αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν λόγω της πλημμύρας, ενώ στην πόλη Λεβάντο της Λιγουρίας εκκενώθηκαν ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στην περιοχή οι άνεμοι έφτασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου στην περιοχή Μποβίζα του Μιλάνου, όταν κατέρρευσε η οροφή κατά τη διάρκεια μαθήματος. Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους τμήμα της οροφής υποχώρησε και έπεσε, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από τους μαθητές.

Στην πόλη Μπέργκαμο από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και 400 άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.