E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πού θα γίνουν οι 34.500 προσλήψεις στο Δημόσιο που εξήγγειλε ο Τσίπρας

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία

Πού θα γίνουν οι 34.500 προσλήψεις στο Δημόσιο που εξήγγειλε ο Τσίπρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2018 | 08:42

Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις προανήγγειλε χθες με συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός ανεβαίνει σε 34.500 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την κάλυψη τουλάχιστον 10.000 κενών θέσεων στην Παιδεία και άλλων τόσων στην Υγεία.

Ειδικότερα θα γίνουν 8.500 προσλήψεις τον επόμενο χρόνο και 8.500 το 2020. Οι προσλήψεις αυτές θα καλύπτουν την υποχρέωση που έχει η Ελλάδα μέχρι και το 2022 για την διατήρηση του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε μια αποχώρηση στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τόνισε ότι το 1:1 για το 2019 ειδικότερα σημαίνει ότι καθώς «αναμένεται να έχουμε 8- 8.500 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα έχουμε 8- 8.500 χιλιάδες προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα από τον ΑΣΕΠ εκεί που έχουμε ανάγκη, συν 7.500 χιλιάδες που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους (4.500 χιλιάδες στην ειδική αγωγή, εκπαιδευτικούς και 3.000 για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι). Πρόσθεσε ότι το 2020 που αναμένεται πάλι να έχουμε τις ίδιες αποχωρήσεις θα έχουμε συν 10.000, θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα ελαφρυνθεί κατά περίπου 200 εκατ. αφού αποχωρούν από αυτό οι ιερείς. 'Αρα, λοιπόν το ποσό αυτό θα απελευθερωθεί για να προχωρήσουν οι 10.000 προσλήψεις για το 2020. Είπε ότι το δημοσιονομικό κόστος περίπου 200 εκατ. που θα υπάρξει από τις 10.000 θέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί.

Από τις προσλήψεις αυτές, τις 9.750 για την διετία έκλεισε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Σε τοποθέτηση του στην Βουλή χθες, μίλησε για 15.000 προσλήψεις στο χώρο της παιδείας σε ορίζοντα τριετίας. Όπως είπε ο υπουργός, 4.500 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2019, 5.250 το 2010 (9.750 για την επόμενη διετία) και 5.250 το 2021.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Πριν 7 ώρες

Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 7 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 7 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 7 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.