E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγωγή 100.000 ευρώ από επιχειρηματία κατά του Δημοσίου

Tον «έστησε» η εφορία

Αγωγή 100.000 ευρώ από επιχειρηματία κατά του Δημοσίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/11/2018 | 13:13

Μία απίστευτη οικονομική περιπέτεια βιώνει τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας Ηρακλής Παναγιωτίδης και η οικογένεια του, οι οποίοι είχαν την ατυχή έμπνευση όπως αποδεικνύεται να κάνουν δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έβαλαν από την τσέπη τους 350.000 ευρώ για να ανακαινίσουν πλήρως ένα πενταώροφο κτίριο ιδιοκτησίας τους, το οποίο επελέγη έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό για να στεγαστεί εκεί η εφορία της Καστοριάς, όμως δυόμισι χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού και ενάμιση χρόνο από την επιλογή του αναδόχου, η μετακόμιση δεν έχει γίνει, το ακίνητο παραμένει δεσμευμένο από το Δημόσιο και ο επιχειρηματίας έχει απωλέσει ενοίκια χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα η οικογένεια Παναγιωτίδη προσέφυγε κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας με αγωγή το ποσό των 100.000 ευρώ ενώ έπονται και άλλες.

Το επίμαχο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Καραολή 10 στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς και ανήκει στην οικογένεια Παναγιωτίδη. Το πιο γνωστό μέλος της, ο Ηρακλής Παναγιωτίδης, είναι αντιπρόσωπος της εταιρείας αυτοκινήτων Citroen στη Δυτική Μακεδονία. Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, οκτώ μέλη της οικογένειας Παναγιωτίδη που είχαν την επικαρπία του ακινήτου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση χώρου όπου θα μεταφερόταν η τοπική εφορία, από το εμπορικό κέντρου όπου στεγαζόταν. Μάλιστα η σύμβαση με τον ιδιοκτήτη είχε λήξει ένα χρόνο πριν τη διακήρυξη του διαγωνισμού και εκείνος φέρεται να μην επιθυμούσε την ανανέωσή της, καθώς την έκρινε ασύμφορη παρά τα 10.836 ευρώ ενοίκιο το μήνα που λάμβανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ηρακλής Παναγιωτίδης με ακόμη επτά συγγενείς του συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε την 1ηΦεβρουαρίου 2016 και με προσφορά 6.748 ευρώ, δηλαδή 4.088 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωνε το Δημόσιο μηνιαίως, τον κέρδισε. Εξάλλου δεν εκδήλωσε άλλος ενδιαφέρον. Στους απαράβατους όρους του διαγωνισμού συμπεριλαμβανόταν η πραγματοποίηση εργασιών, σύμφωνα με το πρακτικό καταλληλότητας, το οποίο έπρεπε να προσκομισθεί μέχρι την 1η Μαρτίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση οι ανάδοχοι θα κηρύσσονταν έκπτωτοι και θα έχασαν και την εγγυητική επιστολή των 7.000 υπέρ του Δημοσίου. Μεταξύ των 24 παρεμβάσεων στο ακίνητο ήταν η κατασκευή θωρακισμένου πάγκου συναλλαγής, η πάκτωση χρηματοκιβωτίων, η εγκατάσταση συστήματος καταγραφής κίνησης με κάμερες και η τοποθέτηση νέου δαπέδου με κεραμικά πλακίδια αντιολισθητικά.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού ικανοποίησαν εντός της προθεσμίας όλες τις απαιτήσεις, όπως αυτές καταγράφονταν στο πρακτικό καταλληλότητας από την Επιτροπή Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι εργασίες στοίχισαν περισσότερες από 350.000 ευρώ όπως υποστηρίζουν. Ο επιχειρηματίας κάλυψε το δικό του μερίδιο από την προσωπική του περιουσία, ενώ άλλοι συγγενείς του που δεν είχαν την ίδια οικονομική επιφάνεια, αναγκάστηκαν να δανειστούν, ακόμη και να βάλουν υποθήκη το σπίτι τους ώστε να βρουν τα χρήματα και να καλύψουν το μερίδιο που τους αναλογούσε.

Στις 4/4/2017 ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής ενέκρινε τα πρακτικά της δημοπρασίας μίσθωσης του ακινήτου για τη στέγαση της τοπικής ΔΟΥ, ενώ έδωσε εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας «να γνωρίσετε εγγράφως και με απόδειξη στους ιδιοκτήτες των εν λόγω χώρων, την έγκριση της παραπάνω μίσθωσης και να τους καλέσετε, μέσα σε ορισμένη προθεσμία, να προσέλθουν για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Παναγιωτίδη, η κωλυσιεργία και κάποιοι χειρισμοί της προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς και άλλα εμπόδια, είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η σύμβαση να μην έχει υπογραφεί, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στους αναδόχους του διαγωνισμού.

Μεταξύ των «απρόοπτων» ήταν και η καταγγελία που υπέβαλλε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στην οποία ενέπλεκε το σύνολο της οικοδομής και όχι τους χώρους που προσφέρθηκαν για τη στέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς. Ειδικότερα στις 11 Μαΐου 2017 εντοπίζονται πολεοδομικές παραβάσεις σε 80 τμ από τα 1352 τμ όπου θα στεγαζόταν η εφορία, τις οποίες δεν είχε εντοπίσει η Επιτροπή Στέγασης κατά την αυτοψία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Σήμερα

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές ρεύματος του Απριλίου

Σήμερα

Mέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα νέα πράσινα τιμολόγια

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Σήμερα

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Σήμερα

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Πύργος: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου ‑ Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

Σήμερα

Ο καβγάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη γειτονιά του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν οι νέες χρεώσεις ‑ Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Σήμερα

Όπως προβλέπει το Ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΑΑΔΕ: Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ

Σήμερα

Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.