E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε ομιλία της Αχτσιόγλου

Η υπουργός Εργασίας μιλούσε σε εκδήλωση στο Παγκράτι

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε ομιλία της Αχτσιόγλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/11/2018 | 19:44

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση όπου επρόκειτο να μιλήσει η Εφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου στις 18:40, περίπου 10-15 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν σε καφέ στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι, όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου σε τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό. Δημιουργήθηκε μικρή ένταση και στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν.

Η υπουργός Εργασίας δεν είχε φτάσει ακόμη στην εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia αναφέρεται:

"Μέρα με την μέρα πλησιάζουμε στο μεγάλο γεγονός, το μόνο γεγονός που νοιάζει κάθε δύναμη εξουσίας στην αστική δημοκρατία: τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω απο 3 χρόνια έχουν περάσει απο τότε που ο Σύριζα, ως κοινός απατεώνας, ανέλαβε την συνέχεια της διαχείρισης των μνημονίων και της μεγάλης καπιταλιστικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας υποσχόμενος ότι αυτά ακριβώς θα ανασχέσει.

3 χρόνια που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά μεγάλες πολιτικές αλήθειες για την κοινωνική βάση όπως το "αμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς...". Πράγματι ο κόσμος που απο το 2009 έως το 2012 πλημμύριζε δρόμους και πλατείες, που έδινε μάχες με την αστυνομία στο πεζοδρόμιο, που επιτίθονταν σε υπουργεία, που έδειχνε έμπρακτα την απέχθεια του για κάθε καθεστωτική περσόνα, ο κόσμος που άρχισε να συζητάει μεταξύ του επέλεξε όχι να συνεχίσει και να οργανώσει αυτόν τον αγώνα αλλά να καταθέσει τα νύχια και τους κυνόδοντές του στην κάλπη σε ένα χαρτί που έγραφε Σύριζα.

Ηρθε όμως η ώρα να κάνουμε ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαδηλώσεις έπαψαν. Οι πλατείες ερήμωσαν. Στο δρόμο πλέον είναι μόνο αυτοί που είναι πάντα. Μικρές μειοψηφίες αγωνιζόμενων και πολιτικά στρατευμένων να φωνάζουν σε μια άδεια πόλη.

Ο σύριζα είναι στην εξουσία.

Τι πετύχαμε λοιπόν; Οι μισθοί μας παραμένουν όπως τους αφήσαμε πριν τρία χρόνια. Η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία είναι ο κανόνας. Η ελαστική ή μερική εργασία είναι η κύρια εξαίρεση. Τα σπίτια των εργατών και των χαμηλών μικροαστικών στρωμάτων είναι στο έλεος των τραπεζών. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, κρεβάτια, εξοπλισμό. Χιλιάδες νέοι και νέες φεύγουν μετανάστες κι έτσι ρίχνουν την ανεργία κάτω από το 20%, στο 19%. Η τρίτη ηλικία συνεχίζει να φυτοζωεί με συντάξεις πείνας έχοντας να ταΐζει και τα άνεργα παιδιά της, ενώ σαν τον ζήτουλα παρακαλάει να μην γίνει η επόμενη μείωση των συντάξεων. Οι ΗΠΑ δημιουργούν νέες βάσεις σε όλη την Ελλάδα και δεν το κάνουν για να φέρουν συνάλλαγμα αλλά γιατί μας ετοιμάζουν για πόλεμο στην ανατολική μεσόγειο.

Ξαναρωτάμε όλους και όλες: Τι πετύχαμε που παρατήσαμε τον δρόμο κι εμπιστευτήκαμε την κάλπη;

Τώρα που έρχονται εκλογές τα πολιτικά στελέχη του Σύριζα βγαίνουν στην ρούγα με δώρα. Μόνο που η ημερομηνία λήξης αυτών των δώρων έχει λήξει προ πολλού. Συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια.

Να συγχαρούμε την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου. Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Αλλά ποιον να συγχαρούμε που μια αναστολή της μείωσης των συντάξεων, αυτών που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες μειώσεις, κατέληξε το δόλωμα για μια νέα ανάθεση στις εκλογές;

Στην πραγματικότητα ο Σύριζα ζητάει ψήφο ως η δεξιά του 2015 για να μην έρθει η δεξιά του 2019. Η αστική δημοκρατία σέρνεται ξανά στον φυσικό βάλτο της, αυτόν του μικρότερου κακού, μετά τις θεατρικές παραστάσεις των αντιμνημονίων των διαπραγματεύσεων και των δημοψηφισμάτων. Ως φάρσα σε σχέση με άλλες εποχές, το δίπολο Σύριζα ή δεξιά είναι υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν παραδώσουμε τα όπλα μας στο κράτος.

Δεν έχει νόημα να απευθυνθούμε σε μία υπουργό ούτε στα πολιτικά στελέχη γύρω της. Δεν απευθυνόμαστε στο κράτος. Γιατί τελικά είναι το κράτος μαζί με το κεφάλαιο που καθορίζει την πολιτική κι όχι κάποιο κόμμα. Αν θέλουν να ψηφίσουν Σύριζα οι αστοί, η υψηλή γραφειοκρατία, οι καραβανάδες ή οι μπάτσοι τους καταλαβαίνουμε.

Η κοινωνική βάση όμως που σε αυτήν απευθυνόμαστε, πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πια εξευτελιστικός ο εγκλωβισμός στα διλλήματα που μας θέτει το καθεστώς με δεξιά ή αριστερή φορεσιά κάθε λίγα χρόνια. Και είναι η ώρα να στείλει ένα δυνατό σινιάλο άρνησης και αξιοπρέπειας...

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας"

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

Χτες

Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

Χτες

Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Χτες

Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

Χτες

Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

Χτες

Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

Χτες

Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

Χτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

Χτες

Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

Χτες

Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

Χτες

Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

Χτες

Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

Χτες

Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.