E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Έφη. Από το Ευτυχία» Ένας μονόλογος εμπνευσμένος από αληθινή ιστορία με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο

Της Κατερίνας Μαγγανά στο θέατρο Αλκμήνη

«Έφη. Από το Ευτυχία» Ένας μονόλογος εμπνευσμένος από αληθινή ιστορία με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/11/2018 | 13:58

Ο θεατρικός μονόλογος "Έφη. Από το Ευτυχία" της ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά, θέτει επί σκηνής τον Φώτη (Παύλος Ευαγγελόπουλος), έναν άντρα που μένει ακόμα με τη μητέρα του στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι φορτηγατζής, σαρανταπεντάρης, φαινομενικά σκληρός αλλά με καρδιά παιδιού, που βγάζει τον καημό του για μια εξιδανικευμένη εφηβική αγάπη από την οποία ποτέ δεν κατάφερε να συνέλθει.

Σας θυμίζει κάτι; Ένα λαϊκό τραγούδι, λέτε; Την ιστορία του κολλητού σας; Εκείνη την ταινία που είδατε προχθές, με την τάδε στο ρόλο της πρωταγωνίστριας; Ίσως ναι ...Ο μονόλογος αυτός είναι εμπνευσμένος από μια αληθινή ιστορία. 

Ο Φώτης λοιπόν, στο ?στέκι του το καφενείο, ξετυλίγει το "παραμύθι" της δικής του ζωής, σε ένα οικείο πρόσωπο της καθημερινότητας του, το νεαρό άντρα που το έχει (Νικόλας Κλωντίρας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια αφήγηση- εξομολόγηση που ενώνει το κάποτε με το τώρα και έχει αφορμή την παράδοξη επανασύνδεσή  του με τον έρωτα των νεανικών χρόνων που σημάδεψε τη ζωή του. Επανασύνδεση που ανατρέπει τις εύθραυστες βεβαιότητες που είχε φτιάξει για να μπορεί να συνεχίζει και να αντέχει την καθημερινότητα. Αντιμέτωπος με την πιο μεγάλη "κρίση" της ζωής του ο Φώτης μιλώντας στο φίλο, μα και στον εαυτό του, διατρέχει τις στιγμές- κλειδιά του παρελθόντος του: με  τη μάνα, τον πατέρα, τον έρωτα, που τις ορίζουν η επιθυμία, αλλά και κυρίως, η ανάγκη.

Ο ήρωας του "Έφη. Από το Ευτυχία" αναρωτιέται αν ξέρει πως να συνεχίσει αλλά δεν φοβάται να ζήσει. Το τέλος μένει ανοιχτό στις προκλήσεις και τις προσκλήσεις της ζωής. "

Ο Φώτης συμπυκνώνει κομμάτια όλων μας: από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που έρχεται η στιγμή να "εξοφλήσουμε", τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε, τους φόβους και τους δισταγμούς, τις σεισμικές δονήσεις της απώλειας, τους εγκλωβισμούς σε σχήματα, ως τη λαχτάρα για το παρακάτω,  ψάχνοντας, μέσα από τις ανατροπές τα νήματα της ζωής που υφαίνουν την συνέχεια και την ελπίδα. Την συμφιλίωση με τον εαυτό, τους άλλους, με την ουσία της ζωής.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

θέατρο Αλκμήνη 
Γενική είσοδος: 10€ 

Προπώληση στο viva.gr  και στο ταμείο του θεάτρου τηλ.: 210 3428650

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Χτες

Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

Plastiras Lake Festival 2025

Χτες

ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

Zagori Mountain Running 2025

Πριν 3 μέρες

Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

10ο Edessa Short Film Festival

Πριν 3 μέρες

ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Μαρίνα Σπανού στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Πριν 3 μέρες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ20/06

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Πριν 3 μέρες

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.